Ingezonden persbericht

Persbericht

De gemeenteraad van 's-Hertogenbosch heeft onlangs besloten om twee extra gebouwen te benoemen als "huis der Gemeente", zodat daar ook de mogelijkheid bestaat om huwelijken te sluiten. Naast het gemeentehuis van 's-Hertogenbosch, het voormalig gemeentehuis van Rosmalen en voor bewoners van Empel het voormalig gemeentehuis van Empel, kan er voortaan in twee andere gebouwen getrouwd gaan worden. Deze gebouwen zijn het Noordbrabants museum en het Muziekcentrum (voormalige synagoge aan de Prins Bernhardstraat).

Op 27 september a.s. is het zover: het eerste officiële huwelijk wordt buiten het gemeentehuis gesloten. Het Noordbrabants museum ontvangt op die dag om 14.00 uur het eerste bruidspaar t.w. Astrid van Zeijl en Erik Gunnewijk. Het huwelijk wordt gesloten door Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Bert Kroon. Ondanks het feit dat er heel veel festiviteiten en andere activiteiten gehouden kunnen worden, loopt er op de binnenplaats voor het eerst een bruidspaar. Twee kunstwerken in de vorm van een hond houden de wacht. Of we hier nu kunnen spreken van bruidshonden is door het museum niet bevestigd.

Gerard Velders
Hoofd burgerlijke stand
Van de gemeente 's-Hertogenbosch

073-6155202
fax: 073-6155866

Dit bericht is opgesteld door dhr. Velder van de gemeente 's-Hertogenbosch en is doorgestuurd aan u door de afdeling communicatie van het Noordbrabants Museum; telefoon Ingrid van Berlo 073-6877808, telefoon Rick Vercauteren 073-6877807.

Per Saldo, honderd verassende kunstwerken uit de ABN AMRO kunstcollectie In het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch
Te zien van 21 september t/m 1 december 2002
Internet: www.noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 AB 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Mocht u geen prijs meer stellen op het toezenden van onze berichten, dan verzoeken wij u dit per ommegaande aan ons te melden. Wij zullen uw adres dan zo spoedig mogelijk uit ons bestand verwijderen.