Gemeente Coevorden

23 september 2002

Gemeente Coevorden

Onthulling van 'Het Drents Onderonsje'

Op 27 september om 16.00 uur draagt wethouder Tanja Klip-Martin samen met het Keikundig Genootschap uit de Kiel het beeld 'Het Drents Onderonsje' over aan het dorp de Kiel. Dit beeld is ontworpen door Ton Kalle tijdens het zwerfstenenbeelden symposium "art in stone" in Exloo.

De stichting Grenzen en Ontmoetingen benaderden de gemeente het afgelopen voorjaar met het verzoek een beeld te kopen van het eerste zwerfstenenbeelden symposium. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het beeld van Ton Kalle, een kunstenaar uit Amsterdam. Hij was een van de deelnemende kunstenaars van het symposium.

'Het Drents Onderonsje' wordt geplaatst op een heideveld aan de Kwekebosweg in de Kiel, naast de "Kieler Kei.' De Kiel is gekozen omdat het dorp aansluiting heeft op de Flintenroute, die in de gemeente Borger-Odoorn al vijf zwerfstenenbeelden verbind.

Ton Kalle heeft samen met de vereniging Dorpsbelangen en Staatsbosbeheer gekozen voor het heideveld aan de Kwekebosweg. Deze locatie is door Staatsbosbeheer beschikbaar gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, tel: 0524-626/627/638

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl