Ingezonden persbericht


Utrecht, 13 september 2002

Persbericht

Biologicadag 'Van boom tot mond' op 27 september Biologische appels proeven

op Terra Futura op de Floriade

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Platform Biologica een 'Biologicadag' op Terra Futura op de Floriade. Het thema van de zesde en tevens laatste Biologicadag op vrijdag 27 september is 'Van boom tot mond'. Fruitteler Robin Kars vertelt om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 uur over de teelt van smakelijke biologische appels. Odin, leverancier van o.a. het Odin Fruit-Abonnement, stelt u in de gelegenheid van 10.30 uur tot 16.00 uur zelf de smaak van biologisch geteelde appels te beoordelen.

Robin Kars wil de bezoekers op Terra Futura informeren over de smaak van appels. Over smaak valt namelijk wel degelijk te twisten. Veel consumenten gaan op het uiterlijk van een appel af, maar de mooist uitziende appel is lang niet altijd de lekkerste.

Goed smakend fruit ontstaat niet zomaar vanzelf, maar groeit op een goede bodem, die wordt verzorgd met de juiste hoeveelheid potstalmest of compost. Dit bevordert het bodemleven. Het bodemleven bewerkt de grond zodanig dat de wortels van de planten zich lekker voelen. Een plant die zich lekker voelt groeit goed en levert smaakvolle producten.

Terra Futura is één van de eilanden op de Floriade en ligt voor Big Spotter's Hill. Platform Biologica en Milieu Programma Sierteelt tonen hier samen twee wegen naar een duurzame landbouw, de biologische en de geïntegreerde weg. De exploitatie en uitvoering van Terra Futura is financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN van de Nationale Postcode Loterij, het VSB-fonds en het Prins Bernhard Fonds.

Andere activiteiten op Terra Futura:

* Zondag 15-9: Biologische en MPS-geteelde bloemen: Bezoekers kunnen corsages maken en er is een demonstratie bloemschikken, informatie over teelt van bloemen door Nieuwland Opleidingen en LWC de Kemphaan
* Maandag 16-9 en dinsdag 17-9 Proeverij biologische koffie van koffiebranderij Simon Lévelt
* Zaterdag en zondag 21 en 22-9: Ecologisch groenbeheer door Nieuwland Opleidingen, locatie Fort bij Vechten
* Zondag 29-9: Biologisch geteeld graan en het biologisch bakproces door Biologische Bakkerij Het Zonnelied uit Zeewolde Meer informatie:


- Platform Biologica, Ineke Oosting 030-2339970

- Websites www.platformbiologica.nl, www.terrafutura.nl, www.floriade.nl, www.odin.nl
- Platform Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding.