Ingezonden persbericht


Nationale Wijnweek 2002: Proefschrift in Gastronomie

Informatief en genieten
Het genieten aan tafel staat voorop tijdens
Proefschrift in Gastronomie. In elk restaurant vindt een thematische proeverij plaats gevolgd door een 4-gangenmenu met bijpassende wijnen. Tijdens de
maaltijd worden wijnen en gerechten op informele, informatieve wijze toegelicht door de chef/sommelier en een medewerker van The Wine & Food Association.
Enkele voorbeelden van thema's centraal zullen staan tijdens deze bijeenkomsten: de verhouding Oude Wereld - Nieuwe Wereld, de vraag: 'wat is de invloed van hout, terroir en fruit in de wijn en wat voor effect heeft dit op de wijn-spijscombinatie?'.

Elk programma (lunch / diner) ziet er in grote lijnen als volgt uit:

- ontvangst 10:45 uur / 17:45 uur

- becommentarieerde proeverij 11:00 uur / 18:00 uur
- aperitief 12:00 uur / 19:00 uur

- 4-gangenmenu, met begeleidende wijnen 12:30 uur / 19:30 uur

- mokka, afsluiting programma 15:00 uur / 22:30 uur
Eensgezind
The Wine & Food Association kan met trots vermelden dat alle restaurants in het kader van Proefschrift in Gastronomie eensgezind hebben ingestemd met het
hanteren van één vaste prijs voor de consument: ¤ 85,00 per persoon.

Reserveren kan per 1 september uitsluitend bij de deelnemende restaurants, tenzij anders vermeld.

Agenda Proefschrift in Gastronomie (onder voorbehoud) Vrijdag 27 september
Dinerprogramma:
Da Vinci, Maasbracht (1 Michelinster, lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Margo Reuten / Patron-Gastheer: Petro Kools / t. 0475 - 46 59 79

Zaterdag 28 september
Lunchprogramma
Beluga, Maastricht (1 Michelinster, lid van Les Patrons Cuisiniers)

Patron-Cuisinier: Hans van Wolde / Patron-Gastvrouw: Daniëlle van Wolde / t. 043 - 321 33 64

Dinerprogramma
Les Trois Corbeaux (Château Sint Gerlach), Valkenburg Chef : Dave Minten / Maître-Sommelier: Ronnie
L'Esperance van Nulck / t. 043 - 608 88 88

Zondag 29 september
Lunchprogramma
De Boterbloem, Heerlen (1 Michelinster, lid van Les Patrons Cuisiniers)
Patron-Cuisinier: Léon Winthaegen / t. 045 - 571 42 41

Dinerprogramma
De Zwethheul, Delft (1 Michelinster, lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise)
Chef: Erik van Loo / Maître: Erik Smit / Sommelier: Allard Sieburgh / t. 010 - 470 41 44

Maandag 30 september
Dinerprogramma
Ron Blaauw, Ouderkerk a/d Amstel (lid van Les Jeunes Restaurateurs d'Europe)
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw / Gastvrouw: Bianca van den Berg / t. 020 - 496 19 43

Dinsdag 1 oktober
Dinerprogramma
Savelberg 'Vreugd en Rust', Voorburg (1 Michelinster, lid van Les Patrons Cuisiniers)
Patron-Cuisinier: Henk Savelberg / Maître: Mark L'Abee / Sommelier : Jean-Luc Etienne / t. 070 - 387 20 81

Dinerprogramma
Hermitage, Rijsoord (1 Michelinster, lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Jan Klein / Patron-Gastvrouw: Lies Klein / t. 0180 - 42 09 96

Woensdag 2 oktober
Dinerprogramma
De Burgemeester, Linschoten (lid van Les Jeunes
Restaurateurs d'Europe)
Chef: Chris Faas / Patron-Gastheer: Bernard Tesink / Sommelier: Ivan Sappa / t. 0348 - 41 40 40

Dinerprogramma
Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam (1 Michelinster)
Chef: Pascal Jalhaij / Gastheer: Evert Groot /
Sommeliers : Simon Veldman, Stephan Knecht / t. 020 - 556 48 85

Donderdag 3 oktober
Lunchprogramma (alleen voor sommeliers, chefs en restaurateurs, ¤ 75 p.p.)
De Librije, Zwolle (2 Michelinsterren, lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer / Patron-Gastvrouw: Thérèse Boer /

Ingezonden persbericht