Ingezonden persbericht
Nationale Wijnweek 2002: Proefschrift in Gastronomie
Informatief en genieten
Het genieten aan tafel staat voorop tijdens
Proefschrift in Gastronomie. In elk restaurant vindt
een thematische proeverij plaats gevolgd door een
4-gangenmenu met bijpassende wijnen. Tijdens de
maaltijd worden wijnen en gerechten op informele,
informatieve wijze toegelicht door de chef/sommelier en
een medewerker van The Wine & Food Association.
Enkele voorbeelden van thema's centraal zullen staan
tijdens deze bijeenkomsten: de verhouding Oude Wereld -
Nieuwe Wereld, de vraag: 'wat is de invloed van hout,
terroir en fruit in de wijn en wat voor effect heeft
dit op de wijn-spijscombinatie?'.
Elk programma (lunch / diner) ziet er in grote lijnen
als volgt uit:
- ontvangst 10:45 uur / 17:45 uur
- becommentarieerde proeverij 11:00 uur / 18:00 uur
- aperitief 12:00 uur / 19:00 uur
- 4-gangenmenu, met begeleidende wijnen 12:30 uur /
19:30 uur
- mokka, afsluiting programma 15:00 uur / 22:30 uur
Eensgezind
The Wine & Food Association kan met trots vermelden dat
alle restaurants in het kader van Proefschrift in
Gastronomie eensgezind hebben ingestemd met het
hanteren van één vaste prijs voor de consument: ¤ 85,00
per persoon.
Reserveren kan per 1 september uitsluitend bij de
deelnemende restaurants, tenzij anders vermeld.
Agenda Proefschrift in Gastronomie (onder voorbehoud)
Vrijdag 27 september
Dinerprogramma:
Da Vinci, Maasbracht (1 Michelinster, lid van Alliance
Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Margo Reuten / Patron-Gastheer: Petro
Kools / t. 0475 - 46 59 79
Zaterdag 28 september
Lunchprogramma
Beluga, Maastricht (1 Michelinster, lid van Les Patrons
Cuisiniers)
Patron-Cuisinier: Hans van Wolde / Patron-Gastvrouw:
Daniëlle van Wolde / t. 043 - 321 33 64
Dinerprogramma
Les Trois Corbeaux (Château Sint Gerlach), Valkenburg
Chef : Dave Minten / Maître-Sommelier: Ronnie
L'Esperance van Nulck / t. 043 - 608 88 88
Zondag 29 september
Lunchprogramma
De Boterbloem, Heerlen (1 Michelinster, lid van Les
Patrons Cuisiniers)
Patron-Cuisinier: Léon Winthaegen / t. 045 - 571 42 41
Dinerprogramma
De Zwethheul, Delft (1 Michelinster, lid van Alliance
Gastronomique Néerlandaise)
Chef: Erik van Loo / Maître: Erik Smit / Sommelier:
Allard Sieburgh / t. 010 - 470 41 44
Maandag 30 september
Dinerprogramma
Ron Blaauw, Ouderkerk a/d Amstel (lid van Les Jeunes
Restaurateurs d'Europe)
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw / Gastvrouw: Bianca van
den Berg / t. 020 - 496 19 43
Dinsdag 1 oktober
Dinerprogramma
Savelberg 'Vreugd en Rust', Voorburg (1 Michelinster,
lid van Les Patrons Cuisiniers)
Patron-Cuisinier: Henk Savelberg / Maître: Mark L'Abee
/ Sommelier : Jean-Luc Etienne / t. 070 - 387 20 81
Dinerprogramma
Hermitage, Rijsoord (1 Michelinster, lid van Alliance
Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Jan Klein / Patron-Gastvrouw: Lies
Klein / t. 0180 - 42 09 96
Woensdag 2 oktober
Dinerprogramma
De Burgemeester, Linschoten (lid van Les Jeunes
Restaurateurs d'Europe)
Chef: Chris Faas / Patron-Gastheer: Bernard Tesink /
Sommelier: Ivan Sappa / t. 0348 - 41 40 40
Dinerprogramma
Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam (1
Michelinster)
Chef: Pascal Jalhaij / Gastheer: Evert Groot /
Sommeliers : Simon Veldman, Stephan Knecht / t. 020 -
556 48 85
Donderdag 3 oktober
Lunchprogramma (alleen voor sommeliers, chefs en
restaurateurs, ¤ 75 p.p.)
De Librije, Zwolle (2 Michelinsterren, lid van Alliance
Gastronomique Néerlandaise)
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer / Patron-Gastvrouw:
Thérèse Boer /
Ingezonden persbericht