Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg weekend 28/29 september

Datum: 29/9/2002
Auteur: Jan Clarijs

Gepakt voor rijden onder invloed
Tilburg- Op vrijdag 27 september is tussen 16.00 en 22.00 uur op het Wilhelminapark een alcoholcontrole gehouden. Daarbij hebben 800 automobilisten moeten blazen. In 4 gevallen was er sprake van alcoholgebruik. Een 33 jarige Tilburger blies 640 ug/l en kreeg een rijverbod van 7 uur.
Een 40-jarige Tilburger blies 405 ug/l en mocht met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur naar huis. Ook een dagvaarding kreeg een 52-jarige Tilburger mee. Hij blies 420 ug/l en mocht 4 uur niet rijden.
Een 33-jarige man uit Oosterhout kwam er na 240 ug/l met een transactie van 190 euro en rijverbod van 1 uur vanaf.

Aangehouden stappers

Tilburg- In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 september werden in het Tilburgse uitgaanscentrum 4 personen aangehouden voor diverse vergrijpen.

Aangehouden voor bedreigen van portier
Om 02.35 uur kreeg een 19-jarige Bosschenaar in een horecagelegenheid op de Heuvelring woorden met personeel waarna hij de zaak moest verlaten. Bij het weggaan dreigde hij terug te komen en de portier neer te schieten. Ook probeerde hij de portier in het gezicht te trappen. Buiten op straat ontstond enig tumult waarop surveillerende agenten de Bosschenaar konden aanhouden. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Aangehouden voor beledigen van agente
Om 03.50 uur is een 27-jarige Tilburger aangehouden voor het beledigen van een vrouwelijke agente. De agente hield samen met een collega op de Heuvelring toezicht op het uitgaansleven en werden daarbij aangesproken door de Tilburger. Die was het niet eens met het feit dat zijn 29-jarige vriend kort daarvoor na een ruzietje op straat was opgepakt en naar het bureau was gebracht. Zijn vrienden probeerden hem rustig te houden en mee naar huis te nemen. Hij vond het daarbij nodig om de vrouwelijke agente uit te maken voor 'fucking hoer'. Ook hij kon na verhoor weer naar huis.

Aangehouden voor mishandelen van agent in burger Een 25-jarige inwoner uit Kaatsheuvel is kort na 04.00 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij een agent had mishandeld. De agent hield in burger toezicht op het uitgaand publiek en sprak daarbij de Kaatsheuvelnaar aan op zijn agressief overkomend gedrag. Die was het daarmee niet eens en daagde de agent uit om te gaan vechten. Hij voegde meteen de daad bij het woord en gaf de agent een klap in het gezicht.
Een tweede klap kon de agent ontwijken waarna de man kon worden aangehouden. Na zijn verhoor mocht hij met een dagvaarding op zak weer naar huis.

Aangehouden voor bedreiging
Surveillerende agenten hebben rond 04.40 uur een 22-jarige Tilburger aangehouden voor het feit dat hij met een wielmoersleutel een andere automobilist te lijf wilde gaan.
Surveillerende agenten waren rond dat tijdtstip getuige van een woordenwisseling tussen twee automobilisten op de kruising Telegraafstraat/Heuvelring. Ze maakten vanuit hun auto ruzie met elkaar waarbij de een de ander verweet dat die de weg blokkeerde. De agenten zagen vervolgens dat de Tilburger uit zijn auto stapte, een wielmoersleutel pakte en daarmee naar zijn opponent liep. De agenten konden voorkomen dat er gekke dingen gebeurden en hielden de Tilburger aan.

Lastige mannen aangehouden
Hilvarenbeek- Een 29-jarige Tilburger en een 20 jarige man uit Maassluis zijn op zondagmorgen 29 september even na 02.00 uur in de Koestraat in Hilvarenbeek aangehouden omdat ze een lichtbak van een taxi hadden vernield. De twee zijn ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van zondag na verhoor in vrijheid gesteld. De vernieling volgde na onenigheid met een taxichauffer. De twee die een taxi hadden besteld zagen de bewuste taxi in de buurt stoppen en daar klanten afzetten. Daarna was de chauffeur afgewerkt en wilde vertrekken. De twee mannen dachten echter dat de taxi voor hen bestemd was en eisten dat de chauffeur hen mee zou nemen. Toen die de twee behoorlijk beschonken mannen duidelijk probeerde te maken dat dit niet ging volgde de vernieling.