Gemeente Rotterdam

Werkbezoeken en openbare optredens

Een overzicht van de werkbezoeken en openbare optredens van de Burgemeester en de wethouders op 27 september 2002.

Wethouder Hulman opent nieuwe studio Meekers

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 27 september om 16.30 uur de nieuwe studio van dansgroep Meekers aan de Coolhaven 96-98. Meekers maakt al meer dan 10 jaar dans voor iedereen. Het gezelschap streeft ernaar zo weinig mogelijk onderscheid te maken tussen voorstellingen voor kinderen en volwassenen. Ensembleproducties vormen de basis, met meer dan honderdvijftig voorstellingen per seizoen, waarvan meer dan de helft schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs. In het nieuwe pand, dat bijna drie keer zo groot is als de huidige vestiging, kan het gezelschap workshops voor de jeugd geven en op beperkte schaal locatie-projecten vertonen.

Wethouder Hulman gastheer bij presentatie Architectuur Instituut Rotterdam

Cultuurwethouder Stefan Hulman is op vrijdag 27 september om 18.00 uur namens het College van B. en W aanwezig bij de presentatie van het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR). Het Architectuur Instituut Rotterdam stelt zich tot doel de kwaliteit van architectuur in stad en regio te bevorderen door middel van publiek debat, het verbinden van activiteiten en het inspireren tot goed opdrachtgeverschap. Door nieuwe samenwerking te initiëren tussen vele partijen ontstaat er een open netwerk, ontstaan er dwarsverbanden tussen architectuur en andere disciplines en wordt er kennis opgedaan over hoe om te gaan met de voortdurend transformerende stad.

Wethouder Volksgezondheid reikt certificaten uit

Wethouder Rabella de Faria reikt op vrijdag 27 september om 19.15 uur tijdens een bijeenkomst aan de Provenierssingel 66 certificaten uit aan vrouwen die een kadertraining bestuurlijke participatie volgden. De bijeenkomst is een feestelijke afsluiting van de eenjarige opleiding die 17 vrouwen met succes hebben afgerond. De training is een onderdeel van het project Politieke en Bestuurlijke Vernieuwing met Empowerment en Diversiteit van Scala. Doel van de opleiding is vrouwen met verschillende etnische achtergronden bekend te maken met politieke en maatschappelijke besluitvorming en vaardigheden aan te leren om te participeren in besturen. Scala geeft ook voorlichting en bemiddelt voor de deelnemers die graag een bestuurlijk functie willen.

Burgemeester Opstelten geeft startschot Rat Race

Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op vrijdag 27 september om 15.00 uur het startschot voor de Rat Race, na een openingsspeechje in de Rotterdamse Schouwburg aan het Schouwburgplein. De Rat Race is een sponsorloop van 3,5 kilometer waarbij de heren in kostuum en de dames in mantelpak zijn gekleed. Loopschoenen mogen daaronder. Teams van collegas lopen de race, waarbij zij moeten proberen zoveel mogelijk sponsorgeld te krijgen. Dit jaar gaat de opbrengst naar het project Jackies, where people meet! van de Vereniging Spierziekten Nederland. Onder meer via een website kunnen jongeren met een spierziekte in contact komen met lotgenoten. Het initiatief voor de Rat Race komt van de Junior Kamer Rotterdam.