Politie Gelderland-Midden

Ede, 27 september 2002

Herhaalde getuigenoproep

De politie van Ede herhaalt een oproep van getuigen. Op zondag 15 september vond op de Verlengde Arnhemseweg rond 13.00 uur een verkeersongeval plaats waarbij een fietser werd aangereden. Deze, een 59-jarige inwoner uit Ede, raakte zodanig gewond dat hij enkele dagen in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Hoewel de man inmiddels weer thuis is, heeft het ongeval hem hevig aangegrepen.

Dat komt niet in de laatste plaats, omdat de veroorzaker is doorgereden na het ongeval. De politie weet slechts dat de auto vermoedelijk een oud model Honda Civic is geweest, bestuurd door een donker gekleurd persoon. Meerdere bijzonderheden over de identiteit van de bestuurder of diens voertuig ontbreken.

Letsel
De fietser heeft een diepe beenwond aan het ongeval overgehouden, diverse schaafwonden en een hersenschudding. Ook lichamelijk heeft de aanrijding dan ook diepe sporen nagelaten.

Het is de politie er alles aangelegen de identiteit van de bestuurder te achterhalen. Eventuele getuigen worden dan ook nogmaals dringend verzocht contact met de politie in Ede op te nemen op nummer 0900 - 8844. Maar ook mensen die op een andere manier over informatie beschikken die kan helpen de identiteit van de chauffeur te achterhalen, worden dringend verzocht contact met de politie in Ede op te nemen!


- - -

Harry Munniksma; 0318 - 688221