Ingezonden persbericht

Persbericht

Introductie LEGATO NetWorker Availability

Hoofddorp, september 2002 - LEGATO Systems Inc, toonaangevend in enterprise content en opslagbeheer, kondigt haar nieuwe oplossing LEGATO NetWorker Availability aan. Deze oplossing is een toevoeging op LEGATO's vlaggenschip LEGATO NetWorker. Het biedt onder andere automatische herstart, automatische alarmering van niet-geslaagde operaties en optionele 'twee-server' fail-over en monitort tevens alle systeemelementen

NetWorker Availability monitort de NetWorker server en andere kritische systeemelementen binnen de datazone. Hierdoor garandeert het betrouwbare back-up- en recovery-activiteiten. De oplossing monitort onder meer de back-upclients, back-upapparatuur, disk-toepassingen, opslag nodes en systeemelementen als CPU op de NetWorker host zelf. Elke bron heeft een voorgeprogrammeerde drempel die specifiek voor iedere klantomgeving vastgesteld kan worden. Als de drempelwaarde ooit wordt overschreden wordt de klant via een e-mail op de hoogte gesteld en ontvangt dan een pagina-alarmering.

Veranderingen in het gebruik van de hoofdelementen worden maximaal 150 dagen bewaard, zodat systeembeheerders de gegevens kunnen gebruiken bij capaciteitsplanning. Ook kunnen ze worden gebruikt om opdrachten van toegevoegde systeemelementen goed te keuren voordat deze ten einde lopen en systeemstoringen veroorzaken. Indien een server uitvalt, maakt NetWorker Availability automatisch een herstart van NetWorker's services. Het kan, als alternatief, overschakelen naar een tweede server als er gekozen is voor een 'twee-servers' configuratie.

IDC's vice president system software research, Dan Kusnetzky zegt: "Het kost veel tijd om medewerkers op de hoogte te stellen van een systeemvertraging of
-storing, de oorzaak te bepalen en dan pas actie te ondernemen. Vaak is het kwaad dan al geschied. Intelligente oplossingen die voorgeprogrammeerde regels volgen voor zelf-beheer en zelf-oplossen zijn nodig om dit soort uitdagingen met computersnelheid te overwinnen in plaats van te wachten op het moment dat er iemand actie kan ondernemen. De combinatie van LEGATO NetWorker met NetWorker Availability is een voorbeeld van de oplossing die systeemvertragingen en -storingen kan voorkomen. Het afnemen of voorkomen van dit soort gebeurtenissen is cruciaal in het optimaal uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten, zeker nu we de vierde generatie van gedistribueerde informatietechnologie binnengaan."

Ulf Zetterberg, vice president Application Availability LEGATO Systems: "Onze klanten zijn technologische leiders en vragen naar de beste oplossingen van hun leveranciers. NetWorker Availability daagt de industrienormen uit met een nieuwe, hogere standaard van informatiebeveiliging en -beschikbaarheid."

LEGATO Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over LEGATO NetWorker
LEGATO NetWorker is de backup- en recoveryoplossing van LEGATO en beveiligt de bedrijfskritische gegevens van meer dan 11.000 organisaties wereldwijd. Het vereenvoudigt en centraliseert de backup- en recovery-activiteiten op Linux, NetWare, Unix en Windows platforms. De oplossing is ontwikkeld op een open, zeer schaalbare architectuur en verlaagt de managementkosten aanzienlijk. Het beveiligt namelijk volledig geautomatiseerd het opslagbezit in de grootste corporate datacenters en voert dit eveneens door naar de kleinste kantoorvestigingen.

Over LEGATO Systems
LEGATO Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt LEGATO het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en content-, message- en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.LEGATO.com.

Redactionele informatie: Pb2802 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

LEGATO and the LEGATO logo are registered trademarks, and LEGATO NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia, Co-StandbyServer, RepliStor, SnapShotServer, QuikStartz, SAN Academy, AlphaStor, ClientPak, Xtender, XtenderSolutions, DiskXtender, ApplicationXtender, ArchiveXtender, and EmailXtender are trademarks or registered trademarks of LEGATO Systems, Inc. This is a non-exhaustive list of LEGATO trademarks, and other trademarks may be the property of their respective owners.
Information regarding products, services and offerings may be superseded by subsequent documents. For the latest information and specifications regarding LEGATO Systems, Inc. and any of its offerings or services, please contact your local sales office or the Corporate Headquarters.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com