Versatel Telecom International NV

Versatel beëindigt succesvol surseance van betaling procedure

Amsterdam, 27 september 2002. Versatel Telecom International N.V. maakte vandaag bekend dat er geen bezwaar is aangetekend tegen de uitspraak van de Nederlandse rechtbank van 18 september 2002 om Versatel's financiële herstructureringsplan goed te keuren. Nu de bezwaarperiode is verstreken, is Versatel officieel uit de uitstel van betaling procedure gekomen en zal zij het financiële herstructureringsplan ten uitvoer brengen en al haar uitstaande 'high yield' en converteerbare obligaties omwisselen voor een combinatie van aandelen en cash geld. Met ingang van vandaag is de heer Deterink terug getreden en is Versatel's Executive Board weer volledig verantwoordelijk voor de bedrijfvoering. Het plan houdt in dat de houders van ongeveer ¤ 1,7 miljard aan schuld circa 365.4 miljoen nieuwe gewone aandelen en circa ¤ 343 miljoen aan cash geld ontvangen. Naar verwachting zal de distributie van het geld en de aandelen op of rond 9 oktober zijn voltooid.

Op maandag 30 september 2002 zal een prospectus met betrekking tot de uitgifte van de nieuwe aandelen aan obligatiehouders en de distributie van warrants aan huidige aandeelhouders beschikbaar zijn op de website van Euronext Amsterdam. Huidige aandeelhouders behouden een 20% belang in het bedrijf en krijgen kostenloos warrants, met een looptijd van twee jaar na de herstructurering, om nog eens 4% van de uitstaande aandelen te verwerven voor een prijs van ¤ 1,50 per aandeel.

Versatel zal terugkeren naar een aanzienlijk positief eigen vermogen van circa ¤ 1miljard en Versatel zal om die reden Euronext Amsterdam vragen om verwijderd te worden van het zogenaamde 'strafbankje'. Raj Raithatha, Chief Executive Officer of Versatel, verklaarde:" Wij zijn zeer verheugd dat we onze financiële herstructurering succesvol hebben voltooid. Versatel en de telecom sector hebben de afgelopen paar jaar roerige tijden gekend en we bevinden ons nu in een sterke financiële en operationele positie zodat we ons op de verdere versterking van onze marktpositie kunnen richten. Wij zijn in een unieke positie als een van de weinige, zo niet de enige, schuldenvrije carriers in onze markt en we zullen ons wijdvertakte 'local access' netwerk ten volle benutten door de zakelijke markt kwalitatieve spraak-, data- en internetdiensten te leveren."

- EINDE -
Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA), heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in de thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 81.000 zakelijke klanten en 1.168 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie, inclusief die over Versatel's financiële herstructurering, is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.

Pagina 2 van 2
This press release contains "forward looking statements," including statements concerning Versatel's financial restructuring and Versatel's financial position and prospects following its financial restructuring. Actual events or results may differ materially as a result of risks faced by Versatel or from changes in the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in Versatel's Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC and in Versatel's prospectus of 30 September 2002. This press release does not constitute an offer of securities for sale or an offer to purchase securities. No securities referred to herein may be offered or sold in the United States absent registration under the U.S. Securities Act of 1933, as amended, or an exemption from such registration. Any public offering of securities to be made in the United States will be made by means of a prospectus that may be obtained from Versatel and that will contain detailed information about the company and management, as well as financial statements.