Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-09-2002
1e persbericht van vrijdag 27 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man steelt verkeersbord
Op de Hastelweg is vrijdag om 2.55 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man lopen met een verkeersbord in de hand. Het bord werk in uitvoering kwam van een afzethek op de hoek Willemstraat Jozef Eliasweg. Na verhoor kon de man naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak
Donderdag om 14.10 uur is op de Tongelresestraat een 33-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man werd gezocht omdat hij op 17 september ingebroken zou hebben in een auto die op het Kastelenplein geparkeerd stond. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Diefstal autos

Donderdagavond is vanaf de Nachtegaallaan een groene Peugeot 205 met het kenteken JP-NN-12 gestolen.

Vanaf de Paradijslaan verdween in de nacht van donderdag en vrijdag een Volkswagen bestelauto met het kenteken 37-VN-XS. In de auto lag hand- en elektrisch gereedschap.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Donderdag tussen 17.00 en 18.45 uur is op de Dr. Cuyperslaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 930 passanten reden er 72 te hard. De snelste reed 79 km/u. en 50 is toegestaan.

Op de Antony van Leeuwenhoekstraat werd tussen 19.25 en 20.35 uur gecontroleerd. 13 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 69 km/u. Er passeerden 230 voertuigen.

Helmond: Onder invloed
Op de Boerhaavelaan is vrijdag om 1.40 uur een 21-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,6 promille en kreeg een boete van 190,=.

Helmond: Woninginbraken

Tussen vorige week zaterdag en donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Twijnsterhof. Een raam is opengebroken en uit de woning verdwenen sieraden.

Uit een woning aan de Oranjelaan verdwenen ook sieraden. Daar werd donderdagavond ingebroken. De voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengemaakt.

Someren: Woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Via de brievenbus is de voordeur geopend. Er verdwenen twee horloges en wat kleingeld.

Nuenen: Wandversieringen gestolen uit etalage
Uit de etalage van een winkel aan het Park zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee wandversieringen gestolen. Het zijn houten lijsten met daarin afbeeldingen in keramiek van een man en een vrouw. De waarde is 1300,=. De etalageruit is met een steen vernield.

Aarle Rixtel: Met drank op van de weg
Een 30-jarige automobilist uit Gemert is vrijdag om 3.35 uur met zijn auto op de N279 onder Aarle Rixtel van de weg geraakt. Dat gebeurde in een flauwe bocht. Hij raakte een paaltje en kwam in de sloot terecht. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Roodlichtcontrole
Vrijdag is tussen 7.45 en 9.45 uur op de Klokkengieterstraat een roodlichtcontrole gehouden. 13 fietsers en 2 snorfietsers reden door rood en kregen een bon.

Valkenswaard: Vrouw vernielt ruit
Op de Bergstraat is donderdag om 20.35 uur een 29-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw had de ruit van de toegangsdeur van een café in die straat vernield. Ze had flink gedronken en had in het café enkele bezoekers lastig gevallen. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Valkenswaard: Inbraak
Donderdag tussen 14.00 en 21.15 uur is ingebroken in een woning aan de Brugseheide. Aan de voorzijde van de woning is een raampje opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden, audio- en videoapparatuur en geld, ongeveer 700,=.

Waalre: Hennepkwekerij ontdekt
In een flatwoning aan de Eindhovenseweg is donderdag om 22.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer was ter plaatse gegaan na de melding van een brand in de woning. Er zou een brandlucht hangen. De brandweer trof geen brand aan maar wel een hennepkwekerij met ongeveer 550 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Er wordt een onderzoek gedaan naar de eigenaar van de kwekerij. De stroom was illegaal afgetapt. Het energiebedrijf is hiervan in kennis gesteld.