Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2002 Persbericht district Sittard (JvK 11:00 uur) Vrijdag 27 september 2002

Bejaarde vrouwen doelwit nep-agente.

Twee hoogbejaarde vrouwen uit Amstenrade en Einighausen zijn in de loop van donderdag bestolen door een onbekende vrouw die zich uitgaf als politieagent.

Omstreeks 11.30 uur werd een 91-jarige vrouw in haar woning aan de Everstraat bezocht door de agente die zei dat ze preventieadvies kwam geven. De nep-agente was gekleed in een blauwe jas en liet de oude vrouw vluchtig een legitimatiebewijs zien. Het slachtoffer voelde zich overrompeld en verleende medewerking. Zij toonde de plekken in haar woning waar ze geld bewaarde. Toen dat gebeurd was zei de nep-agente dat ze haar collega ging halen om niet meer terug te keren. Bij controle bleek de 91-jarige geld te missen uit een beurs en uit een geldkistje. Een soortgelijke geval deed zich omstreeks 16.00 uur voor in Amstenrade. Hier werd een 87-jarige vrouw met hetzelfde verhaal bezocht door een onbekende vrouw die zich uitgaf als agent van de politie in Brunssum. Met hetzelfde verhaal het geven van preventieadvies- werd de nep-agente de woning binnen gelaten en werden de plekke getoond waar de bejaarde haar kostbare spullen bewaarde. Na 20 minuten verliet de nep-agente de woning. Kort daarna miste de bejaarde 150 euro uit haar portemonnee. De politie sluit niet uit dat in beide gevallen sprake is van dezelfde dader.

Preventieadviezen worden bij de politie -uitsluitend op afspraak- gegeven door leden van het regionaal preventieteam in Sittard, tel. 046 4004291. De politie adviseert mensen die op bovenstaande manier worden benaderd geen medewerking te verlenen en eerst contact op te nemen met het preventieteam of de meldkamer van de politie 0900 8844.