Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Onderzoek branden in scholen afgerond

WOERDEN - Naar aanleiding van de branden in de nacht van woensdag 26 juni in een schoolgebouw aan de Pinksterbloemweide en in de daarop volgende nacht van donderdag 27 juni in een school aan de Van Hogendorplaan, zijn er verschillende onderzoeken gestart. Zo stelde de technische recherche aan de hand van de aangetroffen sporen vast dat op beide locaties sprake was van brandstichting. Ook bleek uit de onderzoeken dat er sporen zijn aangetroffen die duidden op een inbraak.

In de nachten na de branden investeerde de politie in diverse postacties en hield personen, die zich in de nabijheid van in aanmerking komende locaties bevonden en zich mogelijk verdacht gedroegen, scherp in de gaten. Die initiatieven leidden echter niet tot aanhouding van verdachten. Wel heeft de politie gedurende die acties en extra nachtelijke surveillances diverse personen gesproken, maar er waren niet voldoende feiten of omstandigheden waaruit bleek dat die personen mogelijk iets te maken zouden hebben met de branden.

Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting. Maar komt er bijvoorbeeld via de anonieme tiplijn 0800 7000 nieuwe of aanvullende informatie over deze brandstichtingen dan zal het onderzoek weer opgepakt worden. ( zie ook de persberichten van district Rijn & Venen d.d. 27 juni 2002).

Politie onderzoekt reeks inbraken in autos

LOENEN De politie onderzoekt een serie inbraken in autos die plaatsvonden tussen dinsdag 24 en donderdag 26 september j.l. in Loenen. De inbraken vonden plaats in geparkeerde autos in de straten Westerklip, Hofbergen, Weerestein, Middenhoek, Wallestein, Hoefijzer, Hunthum en Kickestein.

Men kwam de autos binnen door het forceren van een ruit dan wel het slot. De buit bestond veelal uit de radiocassette/cdspeler. Tot nu toe hebben ongeveer 25 benadeelden aangifte gedaan. De politie is inmiddels gestart met een onderzoek waaronder een buurtonderzoek. Daarnaast zal er mogelijk ook op korte termijn een preventieve actie in het kader van Niets erin.Niets eruit! worden uitgevoerd.

Middels een huis-aan-huis bezorgde brief zijn in de betreffende wijken de bewoners geattendeerd op de inbraken en roept de politie getuigen op die in die bewuste periode verdachte personen of voertuigen hebben gezien. Informatie kan doorgebeld worden op het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Aanrijding op Rijksweg A2

BREUKELEN Op donderdag 26 september raakte een automobilist gewond bij een aanrijding op de Rijksweg A2.

Rond 09.25 uur reed een 27-jarige automobilist uit Amsterdam over de linkerrijstrook van de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Voor hem reed een 38-jarige automobilist uit Haaften. De Haaftenaar moest afremmen voor het remmende verkeer voor hem, de Amsterdammer zag dit te laat en botste tegen de achterzijde van zijn voorligger.

De Haaftenaar is met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De Amsterdammer klaagde over lichte nekklachten, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.40 uur controleerden politiemensen op de Provincialeweg N201 een 34-jarige automobilist uit Loosdrecht. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0,85 promille, ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van twee uur.