Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 27 september 2002

* SNELHEIDSCONTROLES
Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmorgen, samen met collega's van de Koninklijke Marechaussee, tussen acht en half elf een radarsnelheidscontrole op het Toepad. Van de 1509 passerende automobilisten reden er 203 aanzienlijk harder dan de toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag tussen vier en zes uur een snelheidscontrole op de Schieweg. Van de 732 passerende automobilisten namen 86 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score 89 km/uur.


* SCHIETPARTIJ
Bij een schietpartij, donderdagavond omstreeks negen uur in de Saftlevenstraat, is een 43-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het EMC. Het slachtoffer had kennelijk onenigheid gekregen met twee mannen. Plotseling werd er op hem geschoten. Beide mannen vluchtten vervolgens in de richting van de Ochterveltstraat. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* MAN SLAAT BEROVERS VAN ZICH AF
KRALINGEN/CROOSWIJK - Donderdagavond rond half acht werd een 35-jarige man uit Strijen op de Jan van Loonslaan beroofd van zijn laptop en colbert. De man wilde net zijn auto instappen, toen hij plots door twee onbekenden met een mes werd bedreigd. De man moest zijn colbert en laptop afgeven. Toen hij ook werd gesommeerd zijn horloge af te staan, gaf de man één van de verdachten een klap in het gezicht. Het tweetal rende vervolgens met de laptop en colbert weg.