Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 27 september 2002

... B & W-nieuws week 39

Bestuursdienst
Het college heeft besloten tot herinvoering van de ambtseed. Via de ambtseed beloven ambtenaren om integer te handelen. De normen voor integriteit vloeien in Haarlemmermeer voort uit de Ambtenarenwet, het Wetboek van Strafrecht en het Burgerlijk Wetboek, uit de rechtspositie CAR/UWO, de gedragsregeling integriteit (1997) en uit de Klokkenluidersregeling. De genoemde gedragscode zou gaan gelden voor zowel ambtenaren als politieke ambtsdragers. Het sectorhoofd personeelszaken heeft de opdracht gekregen om het herinvoeringproces te organiseren met als doel de ambtseed als communicatiemiddel binnen het integratiebeleid ten volle te benutten. Tevens heeft het college het sectorhoofd personeelszaken om advies gevraagd over het uitbreiden van de eed naar inhuurkrachten of derden/adviseurs. Het voorstel en de uiteindelijke procesaanpak worden ter kennisname voorgelegd aan de ondernemingsraad.

Het college heeft ingestemd met het conceptbesluit tot wijziging van de Uitwerkingsovereenkomst-II (UWO-II). Hierin zijn de lokale rechtspositieregelingen van Haarlemmermeer opgenomen. De wijzigingsvoorstellen betreffen: fiets voor woon-werkverkeer, carpoolregeling, persoonlijke toelage, arbeidsmarkttoelage, het toekennen van periodiek en ziekte, de overwerkvergoeding bij het in opdracht volgen van opleidingen buiten de vastgestelde werktijden, het mandaatbesluit personeelsbevoegdheden en het buitengewoon verlof op 5,24 en 31 december. De wijzigingen vloeien voort uit het CAO-akkoord 2002?2003 en de nieuwe Belastingwet. De wijzigingsvoorstellen worden ter instemming voorgelegd aan het Georganiseerd Overleg, voordat zij daadwerkelijk van kracht worden.

Het college heeft besloten dat honden in de gebieden op de Geniedijk die toegankelijk zijn voor publiek daar alleen kort aangelijnd mogen verblijven. Dit geldt ook langs het fietspad langs de weg om de noord (carré-zuid tussen Rijnlanderweg en IJweg) waar publiek, honden en vee zich gezamenlijk ophouden. Het college kan opgrond van art 53 a van de APV gebieden aanwijzen waarvoor een aanlijngebod geldt. Het publiek wordt via een officiële bekendmaking in de gemeentekrant op dit aanlijngebod geattendeerd. In oktober aanstaande wordt in het driehoeksoverleg het beleid voor loslopende honden in zijn algemeenheid besproken. Inzet daarbij is een standpunt in te nemen over het wenselijk zijn van een gemeentebreed aanlijngebod. Dit gelet op de onveiligheidsgevoelens van de niet hondenbezitters tegenover de belangen van hondenbezitters. Vervolgens is het aan de gemeenteraad te bezien of de APV daarop moet worden aangepast.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen