Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-09-2002

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 27 september
Nederland 2 - 22.04 uur

VROUW OPENT GRAF OPA VOOR VADERSCHAPSTEST

Op vrijdag 27 september is in het TROS-programma VERMIST het verhaal te zien van de 33-jarige Puk Bijvoets uit Eindhoven.

Puk's moeder heeft eind jaren zestig een korte affaire gehad met een tot nu toe onbekende man. Ze raakte zwanger en stond haar dochter direct na de geboorte af. Op haar zestiende spoort Puk haar moeder op maar als deze enkele jaren later sterft, ontdekt ze dat haar moeder haar heeft voorgelogen over haar werkelijke vader. Haar moeder heeft het geheim meegenomen in haar graf maar daar kan Puk zich niet bij neerleggen. Ze start een intensieve zoektocht naar haar afkomst. Het blijkt een uiterst bizarre tocht te worden waarbij ze stuit op intriges, ontkenningen, leugens en ingewikkelde complottheorieën. Om opheldering te krijgen, eist een verbeten Puk opgraving van haar in 1987 overleden grootvader omdat ze ervan overtuigd is geraakt dat hij haar verwekker is. VERMIST liet DNA-onderzoek uitvoeren en tijdens de uitzending krijgt Puk de uitslag...

Verder in het programma een tip over een briefschrijver die meer informatie gaf over de vermiste Cheryl Morriën. In 1986 verdween de zevenjarige Cheryl uit IJmuiden. Jarenlang zat het onderzoek muurvast tot de politie vorige week bekend maakte dat een anonieme briefschrijver opheldering moet geven. VERMIST kreeg een tip over de mogelijke briefschrijver die als vertrouwenspersoon van een kindermoordenaar een beroepsgeheim heeft, maar in gewetensnood is.

Voor meer informatie: www.vermist.nl.



Ingezonden persbericht