Politie Twente


Persberichten Politie Twente van
Herbert Krabbe: 053-4555074, gsm: 0651420843

AANVULLENDE BERICHT

Belediging

02-763390
Pastoriestraat te Hengelo
Zaterdag 21 september 2002 te 00.45 uur

Naar aanleiding van een melding dat een groep jongeren voor een horecagelegenheid aan de Deldenerstraat bier zaten te drinken is door de politie e.e.a. ter plaatse nagegaan. Een collega te voet bejegende op de Pastoriestraat een groep van 20 tot 30 punkers. Een groot aantal van hen liep met flessen bier en wilden dit niet wegdoen op verzoek van de collega. Eén van de punkers zei tegen die collega dat hij een klootzak was. Deze persoon werd door de collega ter zake belediging aangehouden. De andere punkers probeerden hun maat te ontzetten, waarop de politieman assistentie kreeg van een horecaportier. Nadat er meer assistentie ter plaatse was gekomen lukte het de aangehouden persoon, die probeerde ertussenuit te gaan, over te brengen naar het bureau.
De aangehouden persoon was een 22 jarige inwoner van Alphen aan de Rijn.
Hierbij werden nog een drietal personen aangehouden terzake belediging en verzet tegen de politie. Zij wilden hun identiteit niet kenbaar maken aan het bureau.
Omstreeks 02.25 uur verzamelde zich een groep punkers aan het bureau in Hengelo die de vrijlating van hun maat eisten. Zij werden verzocht het bureau te verlaten doch kwamen even later terug waarbij een steen tegen de voordeur van het bureau werd gegooid. Hierop is door de politie met assistentie van een diensthond een charge verricht waarna de rust wederkeerde.