Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2002 Persbericht district Sittard
Zaterdag 21 september 2002

Sittard Alcoholcontrole

In het district Sittard werd in het kader van een regionale alcoholcontrole gecontroleerd in Born, Geleen, Roosteren en Sittard,

In totaal werd van 222 automobilisten een blaastest afgenomen.

Op de Bergerweg in Sittard werd rond het middernachtelijk uur een 54 jarige automobiliste uit roermond gecontroleerd. Hierbij bleek dat zij alcohol had genuttigd. Bij de ademanalyse bleek zij 0.8 o/oo alcohol in haar bloed te hebben. Zij kreeg een transactie van 190 aangeboden,

Eveneens op de Bergerweg bleek omstreeks 1.00 uur een 30 jarige automobiliste uit Tilburg ook teveel alcohol te hebben gedronken. Zij blies een promillage van 0.7 o/oo hetgeen haar ook een transactie van 190 opleverde.

Een 41 jarige inwoner van Geleen wachtte even later een zelfde lot. Ook hij kreeg bij een promillage van 0.7 o/oo hetzelfde transactiebedrag aangeboden.

Op de Maaseikerweg in Roosteren reed omstreeks 2.00 uur een 58 jarige inwoner van Beek tegen de lamp. Hij blies 0.9 o/oo hetgeen hem een transactie van 320 opleverde.

Een 39 jarige Sittardenaar bleek bij controle een promillage van 1.1 o/oo te hebben. Hij kreeg een boete van 520 .

Op de Rijksweg Noord in Geleen werd een 41 jarige automobilist uit Puth gecontroleerd. Ook hij had gedronken. Voor een promillage van 0.6 o/oo kreeg hij een transactie van 190 .

Eveneens op de Rijksweg Noord werd een 31 jarige inwoner van Sittard aan een blaastest onderworpen. Een promille van 0.9 betekende ook voor hem een transactie: 290

Op de Seringenlaan in Geleen blies omstreeks 2.30 uur een 24 jarige automobilist uit Geleen 1.0 o/oo. Hij kreeg een transactie van 490 aangeboden.

Op de Urmonderbaan in Geleen werd omstreeks 2.30 uur een 39 jarige inwoner van Sittard gecontroleerd. Uit de ademanalyse bleek 1.4 o/oo. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Susteren Inbraak

In een bedrijfspand gelegen aan de Handelsweg in Susteren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Men verschafte zich toegang door het vernielen van een ruit van de toegangsdeur. Uit het bedrijf werd een computer gestolen.

Elsloo Aanhouding

In de Rembrandtstraat in Elsloo werd op vrijdagavond, omstreeks 22.30 uur, een 50 jarige man uit Elsloo aangehouden. De man die onder invloed verkeerde had in genoemde straat een deur vernield. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.