Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na autodiefstal
EMMELOORD Dankzij een melding van een getuige zijn vrijdagavond twee mannen aangehouden voor autodiefstal. De mannen, uit Leeuwarden (41) en Groningen (37), konden even later aan de Wittesteijn worden aangehouden. Bij controle van de kentekenplaat bleek dat de auto gestolen was in Zwolle. Beide verdachten verkeerden onder invloed. De bestuurder blies 385 ug/l (0.9 promille) en kreeg daarvoor eveneens een proces verbaal. Ze zullen worden overgedragen aan Regiopolitie Ijsselland.

Easy Rider controle
ALMERE Bij een Easy Rider controle aan het Westeinde in Almere Buiten zijn tussen 14.00 en 15.00 uur 15 snor/bromfietsen gecontroleerd. Daarvan zijn er 13 bekeurd. Er werd onder meer gecontroleerd op het bezit en juiste gebruik van certificaten, verzekeringen, helmen en vermogen.

Aanhouding na ruzie
ALMERE Na een ruzie tussen twee hondenbezitters uit Almere is een van hen vrijdagavond aangehouden wegens mishandeling. Een 58-jarige Almeerder liet volgens zeggen zijn hond uit op het Decemberpad, en zag een 43-jarige plaatsgenoot op de fiets aan komen rijden met twee loslopende honden. Hierna ontstond een woordenwisseling over het aanlijnen van de honden, waarna de 43-jarige de ander een klap gaf met een stok. GGD-ambulancepersoneel controleerde ter plaatse de 58-jarige, die na de klap op de grond gevallen was. De 43-jarige is aangehouden voor verhoor.

Aanhoudingen na groenkap
ALMERE Twee Almeerders van resp. 23 en 39 jaar zijn vrijdagavond aangehouden voor het kappen van vier bomen in een plantsoen aan de Braakmankreek. De 39-jarige was van mening dat er te veel groen in het plantsoen stond en dat de buurt te weinig zonlicht kreeg. Samen met de 23-jarige kapte hij de bomen, waarna ze door de milieu-inspectie zijn aangehouden. Beiden zijn in afwachting van hun verhoor in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel
ENS Een 32-jarige automobilist uit Vollenhove is vrijdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een 84-jarige automobilist uit Dalfsen. De 84-jarige wilde keren op de Schokkerringweg en zag daarbij de 32-jarige over het hoofd. Door de botsing raakte de Vollenhovenaar van de weg en kwam in de berm tegen een boom terecht. Hij is ter controle per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht.

ALMERE Op de Randstaddreef is vrijdagavond een 39-jarige automobilist gewond geraakt na een aanrijding met een 30-jarige plaatsgenoot. De 39-jarige reed over de Randstaddreef richting Veluwedreef. Ter hoogte van de kruising met de Charlie Chaplinweg werd hij van achteren aangereden door de 30-jarige, die hem over het hoofd had gezien. Daarbij werd de auto van de 39-jarige gelanceerd en vloog over de kop. Hij kon zelf uit de auto komen en is met armletsel naar het Flevoziekenhuis gebracht. Zijn voertuig is afgesleept. De 30-jarige bleef ongedeerd.

ALMERE Bij een aanrijding op de Zwavelgeelstraat is vrijdagmorgen een
1-jarig jongetje uit Almere gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist reed de straat in en kwam achter een vrachtwagen te staan, die op dat moment aan het uitladen was. Omdat het hem te lang duurde, reed hij achteruit, waarbij hij over een verkeersdrempel reed en de macht over het stuur verloor. Daarbij kwam hij tegen een geparkeerde auto aan, waarin de moeder net het jongetje had gezet. Het jongetje is ter plaatse door GGD-ambulancepersoneel onderzocht. Letsel onbekend.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Na een aanrijding tussen een lijnbus en een personenauto is vrijdagnacht een 23-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De automobilist wilde nog net voor de bus de kruising bij de Hospitaalweg passeren, maar slaagde daar niet in. Bij controle bleek hij onder invloed te verkeren: hij blies 620 ug/l (1.4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij de botsing raakte niemand gewond.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 19-jarige snorfietser uit Lelystad is vrijdagnacht aangehouden op het Horecaplein wegens rijden onder invloed. De jongen was hiervoor eerder op de avond al bekeurd op De Wissel. Hij blies toen 660 ug/l (1.5 promille) en bleek bij de controle niet in bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren, een boete voor het ontbreken van het certificaat en een proces verbaal. Surveillerende agenten troffen de jongen toch weer aan met zijn snorfiets op het Horecaplein en hebben de jongen meegenomen naar het bureau. Daarbij werd ook een 18-jarige jongen uit Lelystad aangehouden, die zich erin mengde en de dienstdoende agenten uitschold.

URK Omdat hij zonder helm reed is vrijdagavond een 24-jarige bromfietser uit Urk aangehouden op de Klifweg. Bij de daaropvolgende controle bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hij blies 380 ug/l (0.9 promille) en bleek al eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Vanwege zijn opvallende rijgedrag op de Veluwedreef is vrijdagnacht een 43-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Een getuige meldde het rijgedrag van de man en zijn kenteken aan de politie, die de man in de Boomgaardweg konden aanhouden. Bij controle blies hij 470 ug/l (1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een boete.

Autobrand
SWIFTERBANT Aan het Struikheideveld is vrijdagnacht een geparkeerde auto in brand gevlogen. Een buurtbewoner werd wakker van het felle licht en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.