Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.00 uur

Agressieve man aangehouden

AMERSFOORT De politie hield vrijdagavond tegen 19.00 uur op de Liendertseweg een 26-jarige inwoner van Amersfoort aan omdat hij een buurtbewoner met een stuk gereedschap op het hoofd had geslagen. Bij het slachtoffer, een 52-jarige Amersfoorter, werd op de EHBO een hersenschudding geconstateerd.

De twee zeggen overlast van elkaar te hebben. Dat escaleerde vrijdagavond. Tegen de 26-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Snelle snorder

AMERSFOORT Op de Amsterdamseweg zagen agenten een snorfiets rijden met een snelheid die duidelijk boven de maximumsnelheid lag. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Hoevelaken, werd staande gehouden. Op het politiebureau ging de snorfiets op de rollenbank en ook bleek de verlichting het niet te doen. De jongeman kreeg proces-verbaal.

Woning in brand

AMERSFOORT Vermoedelijk doordat een brandende kaars omviel toen de bewoonster even uit de kamer was ontstond brand in een woning aan de Witte Wal. Dit gebeurde vrijdagavond rond 22.00 uur. De 25-jarige bewoonster rook iets, ging naar beneden en zag de vlammen. Direct bracht zij haar driejarig dochtertje, huisdieren en zichzelf in veiligheid. De brandweer bluste het vuur. Het huis heeft brand-, roet- en waterschade. De aangrenzende woningen hebben geen schade ondervonden van de brand.

Benzinedieven aangehouden

AMERSFOORT De politie hield zaterdagmorgen rond 02.30 uur twee mannen aan op de Amperestraat die worden verdacht van diefstal van benzine uit ten minste twee geparkeerde autos.

Agenten vonden twee opengebroken bezinedoppen en controleerden de inzittenden van een auto. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Amersfoort, rook erg naar bezine. Hij en zijn passagier, een negentienjarige plaatsgenoot, werden aangehouden en ingesloten. De 27-jarige bleek overigens ook nog een straf tegoed te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.