Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 21 september 2002

Groningen: tien overtreders bij alcoholcontrole Het Verkeershandhavingsteam van Regiopolitie Groningen heeft vrijdagnacht op diverse locaties in de stad een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 459 bestuurders gecontroleerd. Hierbij werden twaalf bestuurders aangehouden, waarvan tien bestuurders een proces-verbaal voor rijden onder invloed krijgen. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

Groningen: bromfietser rijdt spoorbomen kapot
Een 41-jarige bromfietser uit Groningen heeft vrijdagavond op het Hoendiep de dichte spoorbomen van de spoorwegovergang kapot gereden, waarna hij ten val is gekomen. De stadjer kwam hierbij vlak voor de passerende trein langs. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Aan het bureau bleek hij 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte wist zich niets meer te herinneren. De politie nam zijn bromfiets in beslag. Met een dagvaarding op zak mocht de stadjer het politiebureau verlaten.

Groningen: Harenaar aangehouden voor mishandeling De politie heeft vrijdagnacht in een discotheek in de Peperstraat een 28-jarige man uit Haren aangehouden voor mishandeling. De Harenaar had onenigheid gekregen met een 24-jarige stadjer, waarna hij enkel klappen uitdeelde. De politie heeft de verdachte gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging portier In de Gelkingestraat heeft de politie vrijdagnacht een 20-jarige man uit de stad aangehouden voor bedreiging. De verdachte was door de portiers van een discotheek naar buiten gezet. Toen de stadjer een portier woordelijk bedreigde werd hij weer naar binnengehaald en overgedragen aan de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Usquert: Eeldenaar rijdt onder invloed
De politie heeft vrijdagmiddag op de Streeksterweg in Usquert een 40-jarige man uit Eelde aangehouden voor rijden onder invloed. De Eeldenaar werd slapend in zijn auto aangetroffen. De man was korte tijd daarvoor tegen een middengeleider op gereden, waarna hij had besloten om de auto langs de kant te zetten. De politieagenten roken echter alcohol bij de man, waarna hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek dat de verdachte 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij het verlaten van het politiebureau kreeg de Eeldenaar een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)