Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 21-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Provinciale alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september vond de derde provinciale alcoholcontrole van dit jaar plaats. Hieraan namen de politiedistricten Sittard, Kerkrade, Heerlen en het Verkeershandhavingsteam deel.
In het kader van de Bob campagne was ook het promotie team van 3VO weer van de partij. De weggebruikers die Bewust Onbeschonken Bestuurder waren kregen de inmiddels bekende Bob sleutelhanger en folder (alcohol en verkeer) uitgereikt.
In totaal werden ruim 1800 blaastesten afgenomen. Helaas bleken 43 bestuurders te veel gedronken te hebben en kregen derhalve een proces-verbaal. In Heerlen werd een bestuurder met 2 promille aangetroffen en spande daarmee de kroon van deze controle. Daarom werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.
Een 17 jarige fietser uit Heerlen viel op door zijn rijgedrag omdat hij bij de hele wegbreedte gebruikte. Bij de ademtest aan het bureau gaf de ademanalyse 1,2 promille aan en mocht hij zijn weg naar huis te voet voortzetten.
Een bestuurder in Heerlen die betrokken was bij een aanrijding bleek ook onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.