NMBS

19/09/02

Hsl-werkzaamheden aan brug Elshoutbaan (Schoten) in eindfase

Tijdens het weekend van 21-22 september worden de werkplatformen aan de brug van de Elshoutbaan over de autosnelweg E19 in Schoten weggenomen. De werkplatformen dienden om de bovenbouw van de brug van de Elshoutbaan te vernieuwen. Alle rijstroken van de autosnelweg E19 zullen beurtelings worden afgesloten, te beginnen met de rechter rijstrook richting Nederland. Daarom kan het autoverkeer plaatselijk enkel gebruik maken van één rijstrook in de richting van Nederland en nadien in de richting van Antwerpen
.

De werkzaamheden starten zaterdagmorgen om 6 uur en duren tot 18 uur. Indien nodig zal ook op zondag 22 september worden verder gewerkt richting Antwerpen. Wegsignalisatie kondigt aan dat er slechts één rijstrook beschikbaar is.

Zoals alle bruggen over de autosnelweg E19 moest ook de brug van de Elshoutbaan worden aangepast om de doortocht van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens mogelijk te maken. Deze brug in Schoten zal vanaf maandag 23 september terug beschikbaar zijn voor alle verkeer.

De brug van de Peerdsbosbaan in Schoten is reeds aangepast. Momenteel wordt gewerkt aan de brug van de Hertendreef, die afgesloten blijft tot midden december 2002. Het autoverkeer dient daar om te rijden via de Peerdsbosbaan. Voetgangers en fietsers kunnen de E19 steeds over aan de Hertendreef via een tijdelijke loopbrug.

© 2002 NMBS