Gemeente Ede

Eerste definitieve autowasplaats Kernhem gereed

Zaterdag 21 september wordt de eerste definitieve autowasplaats in Kernhem in gebruik genomen. Bewoners van het Ambtsbos hebben de primeur; zij krijgen een sleutel waarmee zij de waterkraan kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen alleen bewoners van het Ambtsbos gebruik maken van deze autowasplaats. Tijdens een proefperiode van twee maanden kunnen de gebruikers aangeven hoe zij de verschillende tijden van watertoevoer ervaren.

Er is al enige tijd een tijdelijke autowasplaats in gebruik aan het Laarwoud in Kernhem. Bij deze autowasplaats kunnen gebruikers niet kiezen uit verschillende tijden van watertoevoer. Bewoners uit de wijk geven aan dat vervelend te vinden. Daarom staat op de eerste definitieve wasplaats een kastje, dat de watertoevoer regelt. Er zijn drie knoppen die de verschillende tijdstoevoeren van het water aangeven:

1. een emmer vol;

2. drie minuten;

3. zes minuten.

Alleen met een sleutel kan de watertoevoer geactiveerd worden. De definitieve instelling van de tijd van de drie knoppen wil de gemeente graag met de bewoners vaststellen. Zij krijgen daarom een vragenlijst en worden gevraagd deze voor 1 december 2002 terug te sturen.

De eerstvolgende autowasplaatsen die worden aangelegd zijn aan het Kleibos, Corversbos, Echobos, Cannenburgerbos, Houtrakbos, Poelbos, Kleibos, Grote Houtplein. Deze autowasplaatsen worden aangelegd na de proefperiode van twee maanden van de autowasplaats aan het Ambtsbos. Tot die tijd kunnen de bewoners van Kernhem die niet aan het Ambtsbos wonen, gebruik maken van de tijdelijke autowasplaats aan het Laarwoud.

technische realisatie:
Terrazur