Gemeente Den Helder

10-09-2002
Batman in de Donkere Duinen
In het donker naar de Donkere Duinen gaan is op zich al spannend, maar dan ook nog vleermuizen zoeken? Wie durft er mee? Kinderen van 8 tot 12 jaar zijn op 21 september om 19.30 uur welkom bij de hoofdingang van de Donkere Duinen aan de Jan Verfailleweg. De excursie duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een echte vleermuizenexpert onthult alle geheimen die er rond vleermuizen leven. We gaan op pad met een "bat-detector" (vleermuizen-verklikker). Dit apparaat maakt de hoge geluiden van de vleermuizen lager, zodat wij ze ook kunnen horen. De wereld van de vleermuizen gaat voor je open! De toegang bedraagt 1,- per kind, te betalen op de avond zelf. Opgave kan tot en met vrijdag 20 september bij de Groene Poolster, tel. 0223-612555. Er kunnen maximaal 25 kinderen mee, dus meld je snel aan!

Deze excursie vindt plaats tijdens de Nationale Jeugdnatuurweek, de "Vrienden van de Groene Poolster", de jeugdclub van de afdeling Milieucommunicatie van de Milieudienst van de gemeente Den Helder organiseert de tocht. Normaal gesproken mag je de Donkere Duinen tussen zonsondergang en zonsopkomst niet betreden, maar voor deze excursie mogen we een uitzondering maken.

Van 14 tot en met 22 september wordt Nationale Jeugdnatuurweek gehouden. Het thema is dit jaar "Contact!" Surf naar www.jeugd.indenatuur.nl en klik op "jeugdnatuurweek". Dan vind je alle activiteiten die in Nederland worden georganiseerd. « terug