Gemeente Deventer

SPETTEREND STRAATFEEST ASSENSTRAAT

De Assenstraat staat op zaterdag 21 september op zijn kop. Een straatfeest is dan het decor waar bewoners, ondernemers en instellingen op feestelijke en informatieve manier met elkaar kennismaken. Het feest begint om 14 uur en gaat door tot laat in de avond.

Het programma staat bol van activiteiten. Om een aantal te noemen:
* Henk van Baalen, kenner van het oude stadshart van Deventer, verzorgt een verrassende rondleiding in de Assenstraat;
* Zowel de Stedelijke Organisatie Buitenlanders Deventer (SOBD) als het COC houden vanaf 16 uur Open Huis waarbij in het gebouw van de SOBD diverse multiculturele hapjes worden aangeboden;
* De bekende Deventenaar Jozka van Vuure geeft om 17.30 uur een swingende salsales en vanaf 18 uur staat de barbecue klaar.
* Verder spelen tijdens de middagfestiviteiten twee muziekbands, aan de hand van de huisnummers is er om 19 uur een loterij;
* Tot slot wordt in buurtcafé De Heks de gezelligheid voortgezet.
Het straatfeest maakt onderdeel uit van het project Buurt Aan Zet (BAZ). Het is een tweejarig project dat inzet op het verbeteren van de kwaliteit van de leefbaarheid in de Binnenstad. Vijf themagroepen zijn aan de slag met het programma, waaronder de themagroep BAZ Jong. Het straatfeest is één van de eerste resultaten van deze themagroep. Het uiteindelijke doel van de dag is in de Assenstraat een buurtvereniging op te zetten om de leefbaarheid en de samenhang te vergroten.