Ingezonden persbericht


Persbericht * Aankondiging * Persbericht * Aankondiging * Persbericht *

Meesters op de Gitaar bestaat 5 jaar!

Elk jaar nodigt Meesters op de Gitaar drie gitaristen uit om in het Concertgebouw van Amsterdam een recital te verzorgen. Manuel Barrueco, Sergio en Odair Assad, Aniello Desiderio en Antigoni Goni zijn maar een paar namen van gitaristen die een onvergetelijke avond voor hun rekening namen. Komend seizoen staan de Tsjech, Pavel Steidl , de Kroaat Zoran Dukic en ons eigen Amsterdams Gitaartrio op het programma. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kijk op www.meestersopdegitaar.nl of bestel telefonisch 020 6718345 of per fax 020 5730460.

zaterdag 21 september 2002 Pavel Steidl
zaterdag 19 oktober 2002 Amsterdams Gitaartrio
zaterdag 23 november 2002 Zoran Dukiç

Pavel Steidl wilde gitaar leren spelen om zijn moeder te kunnen begeleiden als ze liedjes voor hem zong. In 1981 won hij het legendarische concours van Radio France. Dit zou garant hebben gestaan voor een internationale carrière, ware het niet dat het IJzeren Gordijn in de weg hing en Steidl, zoals zoveel musici, gedwongen werd te kiezen tussen vaderland en muziek. Hij koos, gelukkig voor ons, voor het laatste. Gelukkig mag hij tegenwoordig weer overal spelen en geeft hij, ook in Tsjechië, talloze concerten.

Pas nog stuurde Elisabeth Schwarzkopf een brief aan het Amsterdams Gitaartrio met de vraag hoe ze in het bezit kon komen van hun Bach-cd die ze op de Oostenrijkse radio had gehoord. Ze wilde deze 'grootse muzikale gebeurtenis' unter allen Umständen in haar bezit krijgen. De beroemde sopraan is niet de enige die lovend over het Amsterdams Gitaartrio is. Met zijn originele programmering en ongebruikelijke presentatie heeft het Amsterdams Gitaartrio steeds de aandacht weten te trekken van pers en publiek. "They brake all the rules ...and get away with it". Los Angeles Times.

Vijf jaar geleden opende Zoran Dukic de eerste editie van Meesters op de Gitaar. Naar aanleiding van dat buitengewoon indrukwekkende optreden is hij vriendelijk doch dringend verzocht terug te komen. Hij heeft de uitnodiging geaccepteerd en zal met een ongetwijfeld adembenemend recital deze jubileumeditie van Meesters op de Gitaar afsluiten. Hij trad op in vrijwel geheel West-Europa en Noord-Amerika maar ook in landen als Tibet, Senegal, Chili, Hongarije en Colombia. Hij soleerde bij talloze orkesten en verleende zijn medewerking aan benefietconcerten ten behoeve van de slachtoffers in voormalig Joegoslavië.