Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-09-2002 Persbericht van zaterdag 21 september 2002

Berichten uit de regio

Beek en Donk: Bromfietscontrole
Vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.15 uur is er op de Koppelstraat een bromfietscontrole gehouden. 20 bromfietsen en 4 snorfietsen werden gecontroleerd. 6 van hen kregen een proces-verbaal voor; 1 x geen bromfietscertificaat 2 x te hoge constructiesnelheid van de bromfiets
1 x geen verzekering voor een snorfiets en 1 bromfiets is inbeslaggenomen wegens een veel te hoge constructiesnelheid.

Best: Aanhoudingen na winkeldiefstal
Vrijdagavond om 19.32 uur zijn op de Nazarethstraat twee verdachten aangehouden. Een 37-jarige inwoner van Handel en een tweede man, die tot nu toe zijn personalia niet op wil geven, worden ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd uit een winkel aan de Hoofdstraat. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De personenauto van de 37-jarige verdachte is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond : Onder invloed
Op de Engelseweg is vrijdagavond om 20.01 uur een 43-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Son: Eenzijdig ongeval
Gisterenavond omstreeks 20.30 uur heeft op de Bestseweg een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 23-jarige automobilist uit Nederwetten reed met zijn personenauto door nog onbekende oorzaak tegen een links van de weg staande boom waarna zijn auto in brand raakte. De bestuurder kon zonder verwondingen zijn voertuig verlaten. De brandweer bluste de brand. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur. Zijn auto was totaal uitgebrand.

Helmond: Onder invloed
Vrijdagavond om 21.45 uur is op de Nachtegaallaan een 53-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.75 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Helmond: Onder invloed
Op de Molenstraat is vrijdagavond om 23.50 uur een 30-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.60 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 75 euro en een rijverbod van 1 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 01.14 uur is op de Poemastraat een 31-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bestuurde Zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur. I.v.m. herhaling is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De 31-jarige Eindhovense vriendin van de verdachte was het met de gang van zaken niet eens en weigerde op vordering zicht te verwijderen. Hierop is ook zij aangehouden en voorzien van een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Helmond is vrijdagavond om 23.47 uur op de Molenstraat aangehouden. De verdachte bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.75 promille aan. Hij kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Helmond: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerterrein aan de Watermolenwal is gisterenavond tussen 22.30 uur en 01.30 uur een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur grijs, voorzien van het kenteken XF-ZT-92, weggenomen.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 02.10 uur is op de Rembrandt van Rijnstraat een 40-jarige Deurnese automobilist aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,05 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Gemert: Aanhouding na vernieling
Vanmorgen om 00.30 uur is op de Dr. Kuiperstraat een 18-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De man zou, volgens getuigen, kort ervoor enkele autos hebben vernield op voornoemde straat. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Asten: Onder invloed
Een 56-jarige Astense automobilist is vanmorgen om 02.30 uur op de Wolfsberg aangehouden. De verdachte bestuurde zijn auto onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,55 promille aan. De man kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Op zaterdagmorgen om 02.17 uur is op de Fellenoord een 27-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man zijn auto onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,25 promille. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na vernieling en mishandeling Een 27-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 03.30 uur op de Broekwal aangehouden. De man wordt ervan verdacht, kort ervoor, om nog onbekende reden, een raam van een voordeur van een woning aan de broekwal te hebben vernield en daarna de 20-jarige bewoonster te hebben mishandeld door middel van schoppen en slaan. Hij was onder invloed en is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 03.20 uur is op het Noordende een 32-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,75 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Best: Aanhoudingen na inbraak
Op de 5000 (Ekkersrijt) zijn vanmorgen om 04.09 uur twee inwoners van Eindhoven en een inwoner van Nuenen aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een ramkraak te hebben gepleegd bij een bedrijf aan de Boterhoek. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling en mishandeling In de woning van zijn ex vriendin aan de Jan Stevensstraat is zaterdagmorgen om 04.25 uur een 37-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de woning vernielingen te hebben gepleegd en zijn ex vriendin ernstig te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Helmond: Aanhoudingen na poging beroving
Zaterdagmorgen om 09.40 uur zijn op het Stationsplein een 31-jarige inwoner van Velp en een 23-jarige Helmonder aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor, op Oostende een 79-jarige vrouw te hebben bedreigd en getracht van haar geld te beroven. De verdachten hadden de vrouw, die met een rollator liep weggeduwd en haar portemonnaie geëist. Het slachtoffer gaf aan dat zij die niet bij zich had. Hierop gooide een van de verdachten al haar boodschappen uit haar tas op de grond waarna ze vertrokken. De verdachten konden worden aangehouden nadat het slachtoffer een goed signalement van beide daders had gegeven. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Elsendorp: Diefstal personenauto
Vanaf de Grootstraat is vanmorgen tussen 04.00 uur en 08.15 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken PL-LZ-59, weggenomen