Gemeente Albrandswaard


Historische landbouwdag Rhoon

Zaterdag 21 september wordt aan de
Essendijk ter hoogte van huisnummer 4 voor de tweede achtereenvolgende keer de Historische Landbouwdag Rhoon georganiseerd. Om 10.30 uur geeft wethouder Gerard Brussaard het officiële startsein voor dit evenement door het opstarten van een oude dorsmachine.

De in samenwerking met de Stichting Evenementen Albrandswaard georganiseerde Historische Landbouwdag Rhoon staat in het teken van landbouw in vroeger dagen. Deelnemers aan deze dag komen met oude landbouwmachines en hebben de mogelijkheid om met deze machines een stuk land te bewerken.
Verder worden er tractoren, werktuigen en stationaire motoren tentoongesteld die vroeger rond het boerenbedrijf werden gebruikt.

In de ochtend is er voor de liefhebbers een rondrit met oude tractoren langs de dorpskernen Rhoon en Poortugaal terwijl er in de middag volop actie is op het showterrein aan de Essendijk. Natuurlijk ontbereken ook de oude ambachten niet. Interessant zijn o.a. de smid, broodbakker met houtoven en de imker, maar er zijn nog veel meer ambachten te bewonderen.