Gemeente Leeuwarden

Popacademie in 2003 in Leeuwarden van start

Met ingang van september 2003 mag in Leeuwarden de Popacademie van start gaan. Hiervoor heeft het ministerie van OCW toestemming gegeven. In het studiejaar 2003 2004 is plaats voor 25 studenten. Wethouder Krol (Onderwijs) is zeer ingenomen met het besluit van het ministerie.

De Popacademie zal onderdeel worden van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. De aanwezigheid van de Popbunker, Parnas en Theater Romein zijn belangrijke factoren geweest om voor Leeuwarden als vestigingsplaats voor de opleiding te kiezen.

De naam Popacademie dekt de lading niet helemaal. Het gaat om een opleiding voor Popmuziek en Multimedia. De opleiding richt zich daarmee op beroepen als musicus, docent, producer en manager. Het realiseren van de opleiding is een bevestiging van het maatschappelijk en economisch belang dat aan popmuziek en de verschijningsvormen daarvan wordt toegekend. Bij dit laatste is bijvoorbeeld te denken aan videoclips.

Moderne digitale technieken zullen een belangrijke impuls geven aan een brede opleiding die sterk marktgericht zal zijn. Alle facetten van het Pop- en Multimedia-bedrijf zullen aan bod kunnen komen. Op dit moment is de gemeente, samen met provincie en Hanzehogeschool aan het zoeken naar de meest geschikte locatie voor de Popacademie. Naar verwachting is de definitieve keuze hiervoor ruim voor aanvang van het studiejaar bekend.