Gemeente Eijsden

Houd Eijsden netjes

Het gemeentebestuur is het gedrag van enkele inwoners meer dan zat. Vandaar dat burgemeester en wethouders besloten hard op te treden tegen deze rommelmakers.

Ondanks vele oproepen, verzoeken en smeek-bedes blijkt dat sommige medebewoners van deze gemeente zich maar weinig gelegen laten liggen aan hun woonomgeving. Het interesseert hen blijkbaar niet dat de omgeving daardoor snel verloedert. Ze laten hun honden nog altijd uit op grasvelden en stoepen waar andere mensen spelen of lopen. Ze dumpen hun afval nog steeds op het trottoir of bij de milieuperrons. Het gemeentebestuur vindt dat de maat vol is.

Daarom besloten burgemeester en wethouders om extra aandacht te besteden aan deze vormen van asociaal gedrag. Dat doen ze natuurlijk niet zo maar. Uit reacties blijkt dat veel Eijsdense inwoners zich mateloos ergeren aan dit gedrag van enkelen. Wekelijks ontvangt het bestuur brieven, e-mail en telefoontjes waarbij mensen hun afkeur over deze praktijken uitspreken. Ook voor hen is de maat vol.

De komende tijd zullen gemeentelijke medewerkers en politie-agenten de vervuilers extra in de gaten houden. Bij overtredingen zullen zij de rommel-maker direct en zonder pardon op de bon slingeren. Maar ook u kunt helpen om Eijsden weer schoon en leefbaar te maken. Ziet u overtredingen?

Kent u mensen die de regels aan hun laars lappen? Meld dit dan. U kunt hiervoor de de gemeente bellen (043) 409 52 52. Maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de politie. Uiteraard wordt u melding vertrouwelijk behandelt. Laten we zorgen voor een schoon en leefbaar Eijsden!