Politie Amsterdam-Amstelland

Roodlichtfietser
13-9-2002. Gisterochtend werd een roodlichtcontrole gehouden op de Ceintuurbaan. Een 33-jarige fietser reed tijdens deze controle door het rode licht. Een politieman gaf de man een stopteken. Hij voldeed daar niet aan en reed hard door. De politieman rende achter de fietser aan. Deze keek vervolgens iets teveel achterom en klapte boven op een andere fietser. Beiden vielen op de grond. De aangereden 67-jarige fietser raakte lichtgewond. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De roodlichtrijder kreeg een proces-verbaal.
Aanrijding auto met tram
13-9-2002. Gistermiddag net na een uur, raakte een 36-jarige automobilist gewond bij een aanrijding met tramlijn 17 op het Surinameplein. De bestuurder van de auto wilde links afslaan in de richting van de Haarlemmermeerstraat. De tram reed rechtdoor in de richting van Slotervaart. De tram raakte de personenauto ter hoogte van het bestuurdersportier. De auto werd ongeveer 10 meter vooruit geschoven. De bestuurder werd naar een ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek mocht het slachtoffer het ziekenhuis weer verlaten. De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de ongevallendienst. Overval videotheek
13-9-2002. Gisteravond tegen half elf hebben vier onbekende mannen een videotheek overvallen aan de Klieverink. Zij waren in het bezit van een vuurwapen en maakten een geldbedrag buit. Er raakte niemand gewond.
Of je worst lust...
13-9-2002. Gisterochtend rond halfvijf werden twee mannen van 24 en 42 jaar aangehouden voor een inbraak in een slagerij. Zij werden in de winkel opgepakt. De buit bleek te bestaan uit kleingeld en worst. Beide verdachten worden vandaag voor een officier van justitie geleid. Uit het onderzoek bleek dat deze verdachten al eerder in de winkel waren geweest en een hoeveelheid worst hadden gestolen. Deze bleek verstopt te zijn op de Christoffel Plantijngracht. Het tweede bezoek aan dezelfde winkel brak de mannen uiteindelijk op. Verdachte steekincident gepakt
12-9-2002. Gisteren heeft een 19-jarige jongeman zich gemeld bij het politiebureau in Amstelveen-Noord. De man werd direct aangehouden aangezien hij verdacht wordt van het steken met een mes bij de diefstal van een scooter op het Stadhuisplein vorige week zondag. De verdachte heeft met betrekking tot het steken een bekentenis afgelegd.