Provincie Overijssel

Overijssel trekt meer bezoekers

Het toerisme in Overijssel en Gelderland blijft zich positief ontwikkelen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOTB) onder het toeristisch bedrijfsleven in de twee provincies. Ruim een derde van de bedrijven in zowel de dagrecreatieve als de verblijfsrecreatie sector heeft in juli en augustus van dit jaar meer bezoekers of gasten ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat er in het begin van het jaar meer werd besteed dan later in het jaar. Volgens een aantal ondernemers was dit aan de euro te wijten. Daarnaast lijkt de consument steeds kritischer te worden. Een deel van de dagattracties heeft minder groepsbezoek ontvangen.

De gasten van de verblijfsaccommodaties komen voornamelijk uit het westen van het land. De buitenlandse gasten en bezoekers zijn vooral afkomstig uit Duitsland en Belgi, Engeland, Itali en Frankrijk. De meeste bezoekers van de dagattracties en musea komen uit de eigen provincie of de aangrenzende provincies.

Ruim een kwart van de bedrijven in de verblijfsrecreatieve sector verwacht dit najaar meer gasten dan vorig jaar. Ruim 40% rekent op dezelfde hoeveelheid gasten. De dagrecreatieve sector is positiever, 39% verwacht een beter najaar en ruim de helft verwacht hetzelfde aantal bezoekers als vorig jaar.

Overijssel trekt meer bezoekers

Traverse bij Hardenberg geopend

Commissaris van de Koningin bezoekt Deventer

CdK Jansen start met kennismaking Overijsselse gemeenten

Polder Mastenbroek nader onder de loep genomen

Vestigingsklimaat Overijssel onder druk

Provincie wijst kwetsbare bos- en natuurgebieden aan

Voorlichtingsdagen natuurplannen regio Vecht-Regge

Planuitwerking ruilverkaveling Nieuwleusen-Ruiterveen ter inzage

© 11-09-2002 Provincie Overijssel