INFOLOOK

NTM signaleert forse groei breedbandaansluitingen

Nationale Telecom Monitor signaleert forse groei breedbandaansluitingen

Zevenbergen, 11 september 2002. De Nationale Telecom Monitor brengt ieder jaar de marktonwikkelingen op het gebied van vaste communicatie, mobiele communicatie en internet in kaart. De Nationale Telecom Monitor signaleert op dit moment een forse groei van het aantal breedbandaansluitingen in zowel de zakelijke als de particuliere markt.

consumentenmarkt
Tussen juli 2001 en juli 2002 is het aantal huishoudens dat gebruik maakt van ADSL met 54% toegenomen. Het aantal huishoudens dat via een ADSL-aansluiting internettoegang heeft bedraagt nu ruim 136.000. Ook het aantal huishoudens dat voor internettoegang gebruik maakt van een kabelaansluiting groeide met 46% fors tot 769.000. Dat betekent dat inmiddels ruim 900.000 huishoudens gebruik maken van breedband internet.

zakelijke markt
Bij bedrijven bedroeg de groei in dezelfde periode zelfs ruim 550% van bijn 9.500 bedrijven tot 62.000 bedrijven. Voor het eerst is bij bedrijven ook het gebruik van SDSL, een DSL variant die beter aansluit bij de behoefte van bedrijven, gemeten. Uit de nieuwste rapportages van de Nationale Telecom Monitor blijkt dat medio 2001 dit type verbindingen nog nauwelijks gebruikt werd. In de zomer van 2002 beschikken echter ruim 4.500 bedrijven over een SDSL-aansluiting.

over Infolook IRC
De Nationale Telecom Monitor is een initiatief van Infolook IRC. Infolook IRC is gespecialiseerd in het selecteren, bewerken en analyseren van actuele informatie over ontwikkelingen in de ICT- en energiemarkt. Deze marktinformatie wordt dagelijks gepubliceerd in tal van nieuwsbrieven, nieuwsdiensten en verwerkt in rapporten en marktanalyses.

over Infolook
Infolook biedt services en solutions op het gebied van content en enterprise i-publishing. Infolook heeft vestigingen in Zeist en Zevenbergen.
19)Kijk voor meer informatie op www.nationaletelecommonitor.nl of email naar: info.irc@infolook.nl

U kunt ook contact opnemen met Loek Penders van Infolook IRC in Zevenbergen via telefoonnummer 0168-3352 51.

11 sep 02 08:00