Ingezonden persbericht
Seizoenslunches en workshops bij Restaurant Vossius
De Vier Jaargetijden in Gastronomie
Restaurant Vossius The Wine & Food Association
De zaterdag is een dag om onszelf te verwennen. Amsterdam biedt voor elk wat wils. Chic winkelen in de P.C. Hooftstraat, uitwaaien in het Vondelpark, gezelligheid en spanning bij Holland Casino, cultureel genieten in een van de musea, mogelijkheden te over. En tussendoor? Even snel wat eten, of.....?
The Wine & Food Association en Restaurant Vossius in Amsterdam bieden u de mogelijkheid om ook van dat laatste een belevenis van de eerste orde te maken.
Vossius, het restaurant van Robert Kranenborg en John Vincke, is gevestigd in een fraai pand nabij het Leidseplein, naast de ingang van het Vondelpark. Kranenborg en Vincke ontvingen 3 maanden na de opening hun eerste ster. Het sfeervolle restaurant is een toonbeeld van klasse en verfijning, met een keuken waar kwaliteit en subtiliteit hand in hand gaan en een wijnkaart van allure.
Met ingang van de maand september kunt u kiezen uit twee programma's:
1) Seizoenslunch
Iedere eerste zaterdag van de maand
- 12:00 - 15:00 uur
- 4-gangenlunch in het teken van het seizoen, met bijpassende wijnen exclusief geselecteerd door The Wine & Food Association
De seizoensgerichte wijnselectie staat iedere keer in het teken van een speciaal thema. Het kan gaan om nieuwe oogst, trends, spannende wijnen, barrique-wijnen, oude versus nieuwe wereld, sensuele wijnen, etc.
- ¤ 100 per persoon, inclusief wijnen en koffie
Data met wijnthema's
Zomer
7 september: Vins Gastronomiques Contrôlés
VGC is een selectieplatform voor gastronomische wijnen voor de topgastronomie.
Herfst
5 oktober : i.h.k.v. Nationale Wijnweek
2 november: winnende wijnen 14e Proefschrift Wijnconcours
Het Proefschrift Wijnconcours is een graadmeter voor het betaalbare wijnaanbod in Nederland en België. Ieder jaar kiest een vakkundige jury uit een inzending van duizenden wijnen de Wijnen van het Jaar.
Winter
7 december: tussen Sint en Kerst
Feestelijke wijnen voor tijdens de speciale decemberdagen, gloedvolle wijnen voor bij de open haard...
2) 'Workshop' met Lunch
Iedere tweede zaterdag van de maand (m.u.v. 31 aug.)
- 10:30 uur - koffie met croissants
- 10:45 uur - in 4 sessies van een half uur worden door 4 chefs technieken met verschillende producten gedemonstreerd, Kranenborg zelf geeft uitleg.
- 12:45 uur - kleine wijnproeverij
- 13:00 uur - 4-gangenlunch, met wijnen geselecteerd door The Wine & Food Association en van commentaar voorzien door wijncriticus Jan van Lissum
- per seizoen wisselende thema's
- maximaal 10 personen
- ¤ 125 per persoon, inclusief wijnen en koffie
Data met wijnthema's
Zomer
31 augustus: VGC-selectie
Herfst
12 oktober: winnende wijnen 14e Proefschrift Wijnconcours
9 november: VGC-selectie
Winter
14 december: wijnen voor kerst en de jaarwisseling
'Workshop' met Lunch 31 augustus
De 4 sessies staan bol van tips, enkele voorbeelden:
- smaak kun je 'vangen', 'eruit trekken', 'uitvergroten'...
- het mes als verlengstuk van de arm
- wat is de ideale wijn om mee te koken?
- groente als basis van de maaltijd, de manier om als kok je eigen gezicht te laten zien
- verse kip: eerst garen, dan kleuren
10:45 - 11:15 uur Sauzen
11:15 - 11:45 uur Vis / Schaaldieren / Schelpdieren / Vlees
11:45 - 12:15 uur Groenten
12:15 - 12:45 uur Dessert
12:45 - 13:00 uur Sherry-proeverij
NB: Voor programma 2 kan men individueel of als groep inschrijven - een uniek evenement om samen met uw relaties bij te wonen. Informatie op aanvraag beschikbaar.
Aanmelding voor de maanden september t/m december is nu mogelijk. Fax (020 - 624 50 28) of e-mail (winestone@wxs.nl).
Vermeld duidelijk:
- naam, adres, tel
- aantal personen
- optie A of B
- welke maand
Meer informatie omtrent thema's is op aanvraag beschikbaar.