Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 16.00 uur) Zaterdag 7 september 2002

Maastricht, dodelijk bedrijfsongeval:

Een 15 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagmorgen 7 september 2002 bij een bedrijfsongeval in het gebouw van een supermarkt gevestigd aan de Tongerseweg te Maastricht overleden. Samen met een 16 jarige werknemer, woonachtig te Riemst, maakte het slachtoffer gebruik van de lift waarin zij een container vervoerden. Omlaag gaande in de lift kwam de container in aanraking met een dorpel van een vloergedeelte van de begane grond waardoor de container kantelde en het slachtoffer klem kwam te zitten in de lift. Door het kantelen van de container werd ook het beveiligingssysteem, om de deuren van buitenaf te kunnen openen, geblokkeerd. De brandweer had een kwartier nodig om de deuren van de begane grond openen te flexen waarna personeel van de ambulancedienst in de liftcabine kon komen. Medische hulp mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer bleek inmiddels overleden te zijn. Het andere personeelslid liep geen letsel op echter wel een shock. Hij werd na het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht.
Tijdens de reddingsoperatie werd een traumahelikopter met medisch personeel van de ADAC ter plaatse ontboden. Deze landde op de rijbaan van de Tongerseweg, pal voor het gebouw van de supermarkt. Van de diensten van het personeel van de helikopter werd echter geen gebruik meer gemaakt. Het verkeer moest hiervoor door de omliggende straten omgeleid worden. Ruim een uur lang was het verkeer over de Tongerseweg geheel afgesloten.
Arbeidsinspectie en medewerkers van de technische recherche van de politie stellen gezamenlijk een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Maastricht, rijden onder invloed:
Zaterdagmorgen 7 september 2002 is een 51 jarige automobilist uit Maastricht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist werd omstreeks 04.30 uur vastgesteld bij een routinecontrole op het Sint Servaasklooster te Maastricht. Bij een inspectie van de auto bleek deze enkele technische gebreken te vertonen. Een achterlicht bleek niet te branden terwijl ook de uitlaat niet geluiddicht was. De algemene periodieke keuring van de auto bleek daarnaast verlopen te zijn. Voor de technische gebreken werd de bestuurder geverbaliseerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro, terwijl daarnaast een rijverbod van twee uur werd opgelegd. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts.

Maastricht, dure overnachting:
Een inwoner van Maastricht is door de politie zaterdagmorgen 7 september 2002 aangehouden nadat hij een vernieling pleegde aan het tankstation gelegen aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht. De verdachte was de voorbije nacht op stap geweest en had heel wat aan Bachchus geofferd. Thuis gekomen kwam hij zijn woning aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht niet meer binnen. Op zoek naar een slaapplaats gooide hij omstreeks 06.00 uur met een trottoirtegel een ruit van een tankstation aan de Fransciscus Romanusweg stuk, waar hij door medewerkers van een particuliere beveiligingsdienst kort na de vernieling werd aangetroffen. De gewaarschuwde politie nam de vernieler mee naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. In de loop van de morgen werd tegen hem wegens het plegen van vernieling proces-verbaal wordt opgemaakt. Naast het opgelegd proces-verbaal zal hij ook de aangerichte schade moeten betalen. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 37 jarige inwoner van het Belgische Verviers is vrijdagmiddag 6 september 2002 door de politie aangehouden na het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij bleek dat er alcohol in het spel was. Op de Stationsstraat te Maastricht veroorzaakte de inwoner van Verviers met zijn auto een verkeersongeval waarbij hij tijdens het achteruitrijden tegen een achter hem staande personenauto reed. Omat beide partijen het niet eens waren over de toedracht van het verkeersongeval werd de politie gewaarschuwd en bleek het alcoholgebruik van de inwoner van Verviers. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse diende te ondergaan. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en
1.4 promille. Tegen de inwoner van Verviers werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook een 23 jarige inwoner van Maastricht is de voorbije nacht bekeurd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol.
De automobilist reed omstreeks 04.00 uur over de Papenstraat te Maastricht waar hij doende was om de zender van zijn radio scherp te stellen. Daarbij lette hij niet op het verkeer en zag op het laatst dat hij van de weg raakte en bijna tegen een stellage aanreed. Hij week uit naar links maar kwam daarbij licht tegen de voorgevel van een woonhuis terecht. Het wonhuis liep nagenoeg geen schade op. De auto werd links voor behoorlijk gedeukt. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de automobilist gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar uit de ademanalyse bleek dat het alcoholpromillage tussen 0.9 en 1.0 promille lag. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.