Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 2-09-2002 Persberichten overval lectuurshop te Maastricht(HP 16.35) Maandag, 2 september 2002

Maastricht, overval:
Vrijdag 30 augustus 2002 heeft een overval plaatsgevonden in een lectuurshop gevestigd aan de Sint Annalaan te Maastricht. De overvaller ging er met de weekopbrengst vandoor. Omstreeks 15.40 uur kwam een tussen de 20 en 30 jaar oude jongeman met een donkere huidskleur de lectuurshop annex sigarettenwinkel aan de Sint Annalaan te Maastricht binnen. Om zijn hoofd droeg hij een opvallende haarband. Deze klant vroeg om een pakje sigaretten. De eigenaar van de lectuurshop die zich omdraaide om het pakje sigaretten uit het rek te pakken, werd daarop door de klant van achteren vastgegrepen. De overvaller eiste waarbij de overvaller deed voorkomen alsof hij gewapend was. De eigenaar moest daarop de kassa openen hetgeen ook gedaan werd, maar deze viel daarop meteen weer dicht. De overvaller griste daarop een tasje van de toonbank weg welke naast de kassa stond. In dit tasje was de weekopbrengst aanwezig welke klaar stond om bij de bank gestort te worden. De overvaller verliet daarop meteen de winkel en rende via de Joseph Hollmanstraat in de richting van de Antoon van Elenstraat weg.
Na de melding van de overval heeft de politie en uitgebreid buurtonderzoek ingesteld maar de overvaller werd daarbij niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller kort voor of na de overvaller in de directe omgeving van de lectuurshop aan de Sint Annalaan gezien hebben. Met name is de politie opzoek naar getuigen die de overvaller na de overval hebben zien wegrennen in de richting van de Antoon van Elenstraat te Maastricht. De getuigen kunnen kontact opnemen met de recherche van de basiseenheid Maastricht Noord-West telefoon 0900-8844.