Gemeente Roermond

Roermond, 2 september 2002

Alternatieve stadslijn Hermes in Roermond

Vanaf zondag 1 september a.s. rijden de stadsdienstlijnen 16/17 en 18 niet meer verder dan het busstation. De vertrek- en aankomsttijden op het busstation blijven voor alle lijnen ongewijzigd. Als alternatief wordt lijn 19 geĂŻntroduceerd die op alle dagen vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur een halfuursdienst gaat onderhouden tussen het Munsterplein, busstation, Designer Outlet Center en terug.

Voorlopig zal deze nieuwe lijn met een klein 8-persoons busje worden gereden. Zo spoedig mogelijk wordt hiervoor een grotere bus met lage instap ingezet, om zowel het comfort voor de oudere passagier te verbeteren als een bezoek aan de binnenstad te stimuleren.

De Provincie Limburg en het vervoersbedrijf Hermes hebben naar aanleiding van diverse reacties besloten om de ingangsdatum voor de nieuwe dienstregeling te verschuiven naar 15 december 2002. Tevens heeft dit geleid tot een overleg met de betrokken gemeenten, waarbij afspraken zijn gemaakt om de knelpunten, die daardoor ontstaan, op te lossen.

Voor Roermond betreft het de vertragingen op de stadslijn. In de binnenstad komt het te vaak voor dat de doorgang voor de bus wordt geblokkeerd door verkeerd geparkeerde auto's en/of het laden en lossen van goederen op de weg. Gevolg daarvan is, dat ook de streeklijnen vertragingen oplopen en de aansluitingen op treinen niet meer kunnen worden gewaarborgd.

Om dit probleem op te lossen en de betrouwbaarheid en stiptheid van het openbaar vervoer te verbeteren, zijn zowel door Hermes als de Provincie extra middelen beschikbaar gesteld om in de binnenstad met een kleinere bus te gaan rijden. Tevens wordt hiermee een vervoersmogelijkheid geboden tussen het Munsterplein, busstation en Designer Outlet Center. Stadhuis, Markt 31 Postbus 900 6040 AX Roermond Telefoon (0475)359999 Fax (0475) 35 98 24 SNS-bank 82.15.28.580