Gemeente Hengelo

Landelijke vaccinatie meningokokken C Infobijeenkomt Regionaal Bedrijventerrein
Wijziging betaald parkeren Dierenasiel gesloten Collecte Groot onderhoud rijkswegen regio Twente Kledinginzameling Tweede magazine Overijssels Buiten Gemeenteraad Bestemmingsplannen
Beheer basisadministratie persoonsgeg. Bouwplannen Verstrekkingen uit de GBA Wet milieubeheer
Onze Buurt aan Zet Kapvergunning
Computercursussen Bibliotheek Parkeerplaatsen gehandicapten Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Werk aan de weg Jaarverslag 2001 klachten politie Twente Inloopspreekuur Sociale Zaken vervalt

Mededelingen 3 september 2002

Landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C

Afgelopen juni zijn de peuters en kleuters van 12 maanden tot en met 5 jaar en jongeren van 15 jaar tot en met 18 jaar gevaccineerd door de GGD. In september is de groep kinderen van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt.

De kinderen uit Hengelo worden op maandag 23 september en dinsdag 24 september gevaccineerd, in de sporthal van het ROC, Sportlaan Groot Driene 8-10. De ouders en verzorgers van kinderen in deze leeftijdscategorie ontvangen een oproepkaart in de bus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn, telefoon 0800-3008051 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Vanaf 29 augustus tot en met 27 september kunt u met vragen over de oproep die u in de bus krijgt en met overige vragen over de uitvoering van de vaccinatiecampagne in Twente, ook bellen naar 053- 8507055, op werkdagen van 8 tot 21 uur. U kunt ook kijken op www.vaccinatie.minvws.nl of www.ggdtwente.nl.

Wijziging betaald parkeren


Voor Mitchamplein en parkeerterrein Schefferlaan

U hoeft met ingang van 1 september op het Mitchamplein en het parkeerterrein aan de Schefferlaan alleen nog maar betaald te parkeren op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen. Op overige tijden kunt u hier vrij parkeren.
Kankerbestrijding / Koningin Wilhelmina Fonds. Van 9 september tot en met 14 september 2002 collecteert het Prinses Beatrix Fonds.
* Adoptie project in Roombeek in het kader van wederopbouw De stukken liggen ter inzage bij De Gemeentewinkel, de bibliotheek en het "Hasselerhoes".
Beheer basisadministratie persoonsgegevens

Van alle inwoners van de gemeente zijn bepaalde persoonsgegevens opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. Vanuit deze administratie worden overheidsinstanties voorzien van de gegevens die zij nodig hebben voor de uitoefening van hun taken. Tevens dient deze administratie ten behoeve van de uitgifte van onder andere reisdocumenten en uittreksels.

Volgens artikel 14 van de wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (wet-GBA) moet het college de hoofdlijnen van het beheer van de basisadministratie vastleggen in een regeling die voor iedereen ter inzage wordt gelegd. Zo kunt u inzicht krijgen in de wijze waarop de overheid persoonsgegevens verwerkt. De beheerregeling ligt ter inzage bij de afdeling Burgerzaken.

Verstrekkingen uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens


In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in de gemeente woont. Het gaat hierbij niet alleen om uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Deze gegevens worden bijgehouden bij de afdeling Burgerzaken en veelal automatisch verstrekt aan vele overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen, voor zover dat noodzakelijk is voor hun wettelijke taken. Deze instellingen, die automatisch alle relevante wijzigingen in uw persoonsgegevens krijgen aangeleverd, baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de basisadministratie verkregen informatie. Welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt, wordt bepaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De hiervoor bedoelde gegevensverstrekking voor publiekrechtelijke doeleinden kunt u niet voorkomen, omdat deze verplicht is voorgeschreven. In enkele gevallen kunnen echter ook anderen vragen om de over u beschikbare gegevens in de basisadministratie aan hen te verstrekken. Voor deze verstrekkingen kunt u geheimhouding van uw gegevens verzoeken.

Het gaat dan om verstrekkingen aan zogenoemde verplichte derden (zoals een curator of advocaat die een dagvaarding aan uw adres wil uitbrengen), de stichting interkerkelijke ledenadministratie (die in beginsel voor alle kerkgenootschappen in Nederland zorgdraagt voor de bijhouding van de ledenadministratie van die kerken) en aan zogenoemde vrije derden (niet commerciële instellingen
, zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren).

Bij de afdeling Burgerzaken kunt u schriftelijk verzoeken om aan de voornoemde instellingen geen gegevens over u uit de basisadministratie te verstrekken (hiervoor zijn speciale formulieren beschikbaar). Nadat de gemeente uw verzoek heeft verwerkt ontvangt u daarvan een bevestiging.

Ook kunt u bij de afdeling Burgerzaken terecht als u wilt weten aan wie in het afgelopen jaar gegevens over u zijn verstrekt uit de basisadministratie.

Het is van groot belang dat de opgenomen gegevens juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan, neemt u dan contact op met de afdeling Burgerzaken. Over uw rechten en verplichtingen in het kader van de basisadministratie is een folder beschikbaar. Deze folder kunt u verkrijgen bij de afdeling Burgerzaken.

Onze Buurt aan Zet


Informatieavond Sterrenbuurt

Op woensdag 11 september presenteert het projectteam Noord haar buurtprogramma. Hierin is aangegeven hoe zij de 570.000 Euro van Onze Buurt aan Zet wil inzetten. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond vindt plaats in het buurtcentrum de Sterrentuin, Venusstraat 145. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met projectteam Noord, telefoon (074) 2459231.

Informatieavond computercursussen Bibliotheek in I-punt Noord naar boven
Het digitale trapveldje I-punt Noord organiseert in samenwerking met Bibliotheek Hengelo op donderdag 12 september vanaf 19.30 uur in I-punt Noord een informatieavond over het aanbod computercursussen voor beginners.

I-punt Noord is te bereiken via de linker zij-ingang van buurtcentrum Klein Driene, aan de Cesar Franckstraat 36. De informatieavond zal ongeveer een uur duren en is gratis toegankelijk. Na afloop heeft u de gelegenheid om kennis te maken met I-punt Noord en gebruik te maken van de aanwezige computers. In het kader van de themabijeenkomsten in I-punt Noord verzorgt de bibliotheek binnenkort ook een bijeenkomst Werk zoeken en Internet over de mogelijkheden die Internet biedt bij het zoeken naar een baan. Ook hierover wordt informatie gegeven. Informatie
Meer informatie over het cursusaanbod kunt u krijgen bij Bibliotheek Hengelo, Burg. Jansenplein 2, 7551 EE Hengelo, telefoon 2452565. Informatie over I-punt Noord kunt u tijdens openingstijden krijgen bij de aanwezige vrijwilligers of bij SCALA Welzijnswerk, telefoon 2553086 (Albert Moviat).

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Heeft u een minimaal inkomen en geen vermogen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Een verzoek om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kan tot zes maanden na de aanslagdatum worden ingediend. Met betrekking tot de aanslag van 2002 met als dagtekening 31 maart 2002 dient uw verzoek dus voor 1 oktober 2002 in ons bezit te zijn.

Verzoekformulieren kunt u ophalen bij:

* Belastingbalie Stadhuis, kamer 111, telefoon 074-24 59 884
* Receptie van het Stadhuis

Jaarverslag 2001 klachtenbehandeling politie Twente

Bij de afdeling Bestuurlijk/Juridische Zaken van de Bestuursdienst van de gemeente Hengelo, stadhuis kamer S339, ligt gedurende 4 weken ter inzage het jaarverslag 2001 klachtenbehandeling politie Twente.

Informatiebijeenkomst Regionaal Bedrijventerrein Twente

De stuurgroep RBT werkt aan de voorbereiding van een plan voor een Regionaal Bedrijventerrein Twente. Hiervoor moeten nog een stedenbouwkundig plan en een samenwerkingsovereenkomst worden opgesteld. Een stedenbouwkundig plan moet meer zicht bieden op de te bereiken kwaliteit en duurzaamheid in het RBT. De uitwerking van een samenwerkingsovereenkomst geeft een beeld van de afspraken over exploitatie en beheer en de verdeling van de risicos. Op donderdag 12 september wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in de burgerzaal van het stadhuis van Almelo. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de stand van zaken, de inmiddels uitgevoerde haalbaarheidsstudies, de planning en de besluitvormingsprocedures.

De rapporten liggen voor een ieder ter inzage bij de gemeentewinkel in het stadhuis. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de provincie:
www.prv-overijssel.nl.
Groot onderhoud aan rijkswegen in regio Twente 2002-2004

Rijkswaterstaat directie Oost-Nederland werkt vanaf het najaar 2002 tot de zomer van 2004 aan rijksweg A35 tussen Almelo en Hengelo inclusief de knooppunten Azelo en Buren. Op rijksweg 835 (N35) tussen Nijverdal en Wierden vinden dit najaar ook onderhoudswerkzaamheden plaats.

Voor de werkzaamheden die nog dit jaar plaatsvinden is de planning bekend:

* Op Rijksweg A35 nabij Almelo vinden vanaf 28 augustus werkzaamheden plaats. Hierbij blijft het aantal rijstroken gehandhaafd. De gevolgen voor het verkeer zijn gering
* Op Rijksweg 835 (N35) gedeelte Nijverdal - Wierden vinden vanaf 2 september werkzaamheden plaats

* Op Rijksweg A35 vanaf knooppunt Buren tot de aansluiting Twentekanaal vinden vanaf 17 september werkzaamheden plaats. De onderdelen twee en drie worden nog apart aangekondigd. via de regionale en lokale media.

Borden langs de weg attenderen u op de werkzaamheden. Het totale project heeft tevens een internetsite
www.rijksweg35.nl. Hierop vindt u alle actuele informatie. U kunt ook op deze site komen via www.hengelo.nl.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Rijkswaterstaat directie Oost-Nederland , Dienstkring Wegen Hengelo, telefoon (074) 2451515. Tweede magazine Overijssels Buiten verschenen

De provincie Overijssel heeft voor de tweede keer het magazine Overijssels Buiten uitgebracht. Het magazine informeert over de stand van zaken van de Reconstructie Salland-Twente. In het nummer leest u onder verhalen van agrariërs die een nieuwe bestemming voor hun boerenbedrijf hebben gevonden.

Heeft u het magazine niet ontvangen en woont u in het buitengebied van Hengelo? Bel dan de Interlanden Spreigroep servicelijn, tel. 0900 202 30 70 (0,10 euro p.m.).
U kunt het magazine ook downloaden via www.overijssel.nl. Hier vindt u ook verdere informatie over de reconstructie.
Toepassing artikel 19 lid 1 WRO t.b.v. de bouw van woningen in het plangebied Broek-Zuid
De procedure wordt toegepast op een tweetal gebieden in het woongebied. Het eerste gebied is globaal omsloten door: de Beekforelstraat, Zalmstraat, Elritsplein, Windestraat en de Bronforelstraat.

Het tweede gebied is globaal omsloten door: het Elritsplein, busbaan het Broek, Kolbleistraat (gedeeltelijk), Alverstraat (gedeeltelijk), Bronforelstraat, Houtingstraat (gedeeltelijk), Stekelbaarsstraat, Vollenbeltweg en het (denkbeeldige) verlengde van de Palingstraat.

De ontwikkeling van de woonwijk in Broek-Zuid past binnen het bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Zuid welke door de gemeenteraad op 28 mei 2002, bij besluit nr. 23579 is vastgesteld.

Ter inzage en zienswijzen

Voor toepassing van deze artikel 19 WRO procedure wordt van een inspraakprocedure afgezien, omdat

de ontwikkeling volledig past binnen het bestemmingsplan dat reeds de inspraakprocedure heeft doorlopen. De tekening nr.s83001b4 waarop onderhavige gebieden in rood omlijnd zijn aangegeven, ligt van 4 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u gedurende vermelde inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Toepassing artikel 19 lid 1 WRO t.b.v. oprichten appartementencomplex Dienerborgh

Er is een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een appartementencomplex en alle daarbijbehorende voorzieningen op een perceel gelegen aan de Drienerstraat. Deze aanvraag is impliciet te beschouwen als een verzoek om aan het bouwplan medewerking te verlenen met toepassing van vrijstelling ex artikel 19 lid 1 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet. Voor toepassing van deze procedure wordt van de inspraakprocedure afgezien. Reden hiervoor is dat de bouw van het appartementencomplex past binnen het ontwerp-bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Drienerpoort waarmee de commissie Ruimtelijke Zaken op 20 augustus 2002 heeft ingestemd. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op een terrein gelegen naast het huidige appartementencomplex "de Drienerborgh", na de sloop van de thans aanwezige en in slechte staat verkerende bebouwing, een nieuw appartementencomplex te realiseren.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan met bijbehorend ontwerp-bestemmingsplan ligt van 4 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u gedurende vermelde inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Voorontwerp partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Oost-Tangent (Merelweg)

Deze partiële herziening heeft betrekking op een perceel gelegen aan de Merelweg nabij hoek Anninksweg

In het geldende bestemmingsplan is dit perceel bestemd tot "tuin of erf". Het oprichten van een woonhuis is hierop niet mogelijk. Om het woonhuis te realiseren is een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk.
Bovengenoemd plan ligt van 4 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R115. Gedurende deze periode kunt u schriftelijk uw mening op het plan indienen. Uw reactie kunt u richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Kwartelstraat 14, plaatsen dakkapel

* Meijersweg 20, oprichten schuur

* Otto Klempererstraat 21, oprichten tuinhuisje
* Breemarsweg 550, veranderen en vergroten woonhuis
* Emmaweg 6, veranderen en vergroten restaurant
* Hassinkweg 10, veranderen fabriekshal in fabriekshal/kantoor
* Höltersweg 21-23, veranderen showroom en aanbrengen trapgat in verdiepingsvloer

* Oude Postweg 140, oprichten schuur

* Reviusstraat 20 A, plaatsen kap op bestaande garage
* Slachthuisweg 39, oprichten woonhuis met bedrijfshal
* Vleermuisstraat 8, veranderen en vergroten woning door middel van garage
In de week van 19 tot en met 23 augustus is ingestemd met:
* Kirunastraat 22, oprichten duivenhok

* Oldenzaalsestraat 61, oprichten berging/stalling In de week van 19 tot en met 23 augustus is vergunning verleend voor:
* Beursstraat 3-5, veranderen van 2 dakkapellen en onderhoud
* Bornsestraat 29, aanbrengen geluidsisolatie
* Deurningerstraat 73, veranderen bedrijfspand t.b.v. vuurwerkopslag
* Johan Buziaustraat 201, veranderen en vergroten woonhuis
* Kievitstraat 15, oprichten GSM-mast + installatie
* Mitchamplein 5-43, oprichten GSM-mast + installatie
* Oversteweg 18, plaatsen dakkapel

* Pastoor Geertmanstraat 10, oprichten woonhuis
* Petroleumhavenstraat 1-3, oprichten opslaghal met overkapping
* Rozenstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis
* Spoorstraat 100, oprichten GSM-mast + installatie
* Weijinksweg 47, oprichten antennemast

* Wolfkaterweg 59 A, veranderen schuur
In de week van 19 tot en met 23 augustus is vergunning verleend voor:
* Twekkelerweg 94, 96, 96I, 98, 98I en Waarbekenweg 91, slopen van 2 bedrijfsgebouwen en 2 bovenwoningen

Monumentenvergunningen

In de week van 19 tot en met 23 augustus is vergunning verleend voor:
* Enschedesestraat 70, restaureren gevel

* Langestraat 35, veranderen en vergroten woonhuis monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemmingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van De besluiten zijn genomen in de week van 19 tot en met 23 augustus Artikel 19 lid 3 WRO
Een bouwplan is ingediend voor:

* Simonstraat 36, het veranderen en vergroten van een woning Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 4 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 4 september tot 2 oktober 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet

Een bouwplan is ingediend voor:

* Lansinkesweg 30, oprichten van een C.V. Container
De raad heeft verklaard dat voor dit gebied een bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal en nationaal ruimtelijk beleid en met de bouwverordening (na eventuele vrijstelling) kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.
Ter inzage en zienswijze
Het bouwplan ligt van 4 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u van 4 september tot 2 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Tijdelijke vrijstellingen, artikel 17 WRO

Een verzoek is ingediend om een bouwvergunning met tijdelijke vrijstelling te verlenen voor:

* Paul Krugerstraat 49, plaatsen twee noodlokalen bij school
* Beneluxlaan 305, veranderen en vergroten bedrijfshal
De aanvragen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan en wel voor een periode van respectievelijk maximaal 5 en 3 jaar.

Ter inzage en bedenkingen

De verzoeken liggen van 4 tot 18 september 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstellingen kunt u tot 18 september 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer


Ontwerpbesluit tot aanvulling van vergunningvoorschriften In het belang van de bescherming van het milieu, in het bijzonder het voorkomen van schade aan het gemeentelijk rioolstelsel tegen lozingen van afvalwater en andere afvalstoffen (m.n. gips), bestaat het plan om op grond van artikel 8.23 van de Wet milieubeheer nadere voorschriften te verbinden aan de vergunning die eerder op 12 juni 1995 onder nummer 3700 is afgegeven aan:

* Smithuis Tandtechnisch Laboratorium B.V. , Balistraat 25
Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Het ontwerpbesluit tot het verbinden van nadere voorschriften aan de milieuvergunning ligt vanaf 4 september 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Milieu.

Gedurende deze periode kunt u hiertegen schriftelijk bedenkingen inbrengen bij burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Hierbij kunt u verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Heeft u tijdig bedenkingen ingebracht dan kunt u tegen het vervolgens te nemen besluit gedurende zes weken beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag.

In dat geval kunt u tevens bij de voorzieningenrechter van deze Afdeling een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) aanvragen. Heeft u niet tijdig bedenkingen ingebracht dan staat toch beroep en voorlopige voorziening open indien u bedenkingen heeft tegen wijzigingen die in het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Ook staan deze beide rechtsmiddelen open voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen bedenkingen hebben ingebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Ontwerp-vergunningbesluiten

Bij de afdeling Milieu liggen vanaf 4 september tot 3 oktober 2002 ter inzage de ontwerpbesluiten op de aanvragen voor een algehele nieuwe, de gehele inrichting omvattende revisievergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de Wet milieubeheer van:
* Timmerbedrijf Tonnie Velthuis, voor een machinaal houtbewerkingsbedrijf voor ramen, deuren, trappen en kozijnen, Beitelstraat 10. De directe aanleiding voor het verlenen van een revisievergunning is het in gebruik nemen van een spuitruimte met een spuitwand.

* VDA Pompen B.V., voor een machinefabriek (fabricage en reparatie van pompen), Enschedesestraat 234. De directe aanleiding voor het verlenen van een revisievergunning is gelegen in veranderingen in de inrichting, dan wel de werking daarvan, en in het mede daardoor niet meer toereikend zijn van de aan de geldende vergunning verbonden voorschriften.

Bedenkingen, openbare zitting en beroep

Gemotiveerde bedenkingen tegen deze ontwerpbesluiten kunt u, zowel schriftelijk als mondeling, tot 3 oktober 2002 indienen..

Schriftelijke bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bij de afdeling Milieu kunt u terecht voor uw eventuele mondelinge bedenkingen. Brengt u bedenkingen in, dan kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Gedurende de inzage termijn kunt u daarnaast om een openbare zitting vragen. Op deze zitting is het mogelijk bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.

Tegen de later op de aanvraag te nemen vergunningbesluiten kan in een aantal gevallen beroep worden ingesteld. Bij de mededeling van de besluiten in de krant wordt u geïnformeerd hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.
In de week van 21 tot en met 27 augustus 2002 is een kapvergunning
* 1 iep in de Enschedesestraat tegenover huisnummer 171. Herplant: een duurzame boom in de maat 14-16, op een later te bepalen locatie
De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de Het besluit is genomen in de week van 21 tot en met 27 augustus 2002. Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten


In de week van 19 tot 24 augustus 2002 zijn de volgende gehandicaptenparkeerplaatsen aangewezen:

* Carl Muckstraat tweede parkeerplaats, naast een reeds bestaande gehandicaptenparkeerplaats, ter hoogte van het appartementencomplex t Voskamp

* H.C. Pootstraat, de tweede linker langs gelegen parkeerplaats (na de bocht) op Plein 3 van t Swafert

* Slauerhoffstraat, de eerste meest links gelegen haakse parkeerplaats op Plein 2 van t Swafert

De parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse wordt vermeld.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Werk aan de weg


Weideweg
Met ingang van 23 september is een deel van de Weideweg, ter hoogte van de Arubastraat tot aan de Bornsestraat voor een periode van ongeveer 3 maanden gesloten voor alle verkeer.. De informatie op de verkeersborden die ter zijner tijd worden geplaatst, geven u informatie over de omleidingen.

Wegtersweg

Vooruitlopend op de grotere werkzaamheden die in het kader van een goed openbaar vervoer gaan plaatsvinden, wordt er in week 36 een waterleiding geboord vanaf de Wegtersweg tot in de Troelstrastraat. Het verkeer ondervindt hier nauwelijks hinder van, maar een aantal grote machines neemt wel parkeerplaatsen en trottoirs in beslag. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 tot 3 weken. augustus 6 13 20 27