Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
23 augustus 2002 p131


Werkzaamheden Groesbeekseweg

Op maandag 2 september 2002 wordt gestart met asfaltwerkzaamheden op de Groesbeekseweg. Het gaat hierbij om het gedeelte van de Groesbeekseweg gelegen tussen St. Annastraat en d'Almarasweg. De oude asfaltlaag wordt verwijderd en vervangen voor een zogenaamd geluidsreducerend wegdek. Om overlast zo veel mogelijk te voorkomen worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd.

Fase 1
Het weggedeelte tussen St. Annastraat en Heyendaalseweg wordt aangepakt. Dit deel van de Groesbeekseweg is een parkeervergunningzone. Voor bestemmingsverkeer blijft de zone, afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden, beperkt toegankelijk.
Verkeer stad uitwaarts wordt omgeleid via St. Annastraat, Groenewoudseweg, Groesbeekseweg. Stad inwaarts geldt de route Coehoornstraat, Prins Bernhardstraat, Oranjesingel. De eerste fase duurt 2 weken.

Fase 2
In de tweede fase, die 1 week duurt, wordt gewerkt aan het kruispunt Groesbeekseweg - Heyendaalseweg. Tijdens deze fase is het kruispunt afgesloten. Verkeer stad uitwaarts wordt omgeleid via dezelfde route als in fase 1. Verkeer stad inwaarts rijdt via Archipelstraat, St. Annastraat.

Fase 3
Op 23 september beginnen de werkzaamheden aan het weggedeelte van de Groesbeekseweg tussen Heyendaalseweg tot en met de splitsing Gelderselaan. De verkeersomleiding stad uitwaarts loopt via Heyendaalseweg, Groenewoudseweg. Stad inwaarts v.v. De derde fase duurt 1 week.

Fase 4
Gedurende 2 weken wordt gewerkt aan het weggedeelte vanaf de Gelderselaan tot aan de Bosweg. Verkeer stad uitwaarts wordt omgeleid over de route Heyendaalseweg, Kwekerijweg, d'Almarasweg. Stad inwaarts geldt de omgekeerde route.
Vanwege de omleidingroute van de lijnbussen geldt voor de Van Cranenborchstraat, Willem Schiffstraat en Van Haapstraat een parkeerverbod tijdens deze fase.

Fase 5
In de laatste fase is het kruispunt Groesbeekseweg - d'Almarasweg aan de beurt. Gedurende de werkzaamheden is het kruispunt afgesloten. De verkeersomleiding stad inwaarts loopt via Groenewoudseweg, Heyendaalseweg, Sionsweg en stad uitwaarts v.v. Na 1 week is het kruispunt weer opengesteld. Tijdens deze fase geldt voor de Schlatmaeckerstraat en Van Haapstraat een parkeerverbod in verband met de omleidingroute van de lijnbussen.

Alle wegomleidingen en -afsluitingen worden met bebording aangegeven. Voor voetgangers en (brom-)fietsers is de Groesbeekseweg tijdens de werkzaamheden te allen tijde toegankelijk. Door de uitvoering van de werkzaamheden zal verkeershinder ontstaan, hiervoor vragen wij uw begrip.
Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden op 18 oktober 2002 afgerond.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.