Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 2 september 2002

Karla Peijs nieuwe voorzitter van de
Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap

Europarlementariër neemt hamer over van Jan Lagrand

Mevrouw drs. Karla M.H. Peijs (58) is per 1 september 2002 benoemd tot voorzitter van de Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap (RZO).

Mevrouw Peijs is lid van het Europees Parlement voor het CDA. Een centraal onderdeel van haar werk vormt de Europese beleidsvorming en regelgeving ten behoeve van het Midden- en Kleinbedrijf. Daarnaast bekleedt zij een aantal commissariaten, is zij lid van diverse raden van toezicht, lid MKB-Adviesraad ING Bank Nederland, lid Centrale Commissie voor de Statistiek en is zij jurylid van onder meer de 'Zakenvrouw van het Jaar', 'Stichting de Nederlandse Bouwprijs' en 'Onderneming van het Jaar'. Karla Peijs is gehuwd, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.

"We zijn er zeer mee ingenomen dat mevrouw Peijs het roer van Jan Lagrand wil overnemen. Het bestuur is ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om de Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap als advies- en kenniscentrum ten behoeve van zelfstandige ondernemers verder uit te bouwen. Niet alleen haar kennis van het ondernemerschap, maar ook haar jarenlang getoonde betrokkenheid bij het Midden- en Kleinbedrijf sterken ons in onze opvatting dat zij de juiste vrouw op de juiste plaats is", aldus prof. dr. Egbert Wever, vice-voorzitter van de RZO.

Karla Peijs volgt de heer Jan Lagrand op die bij de oprichting van de RZO in 1999 al had aangegeven de voorzittershamer maar voor één periode te willen hanteren. Daarvoor was de heer Lagrand 8 jaar voorzitter van de voorloper van de RZO, de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf. Jan Lagrand (67) sluit met het neerleggen van de voorzittershamer een indrukwekkende periode af als ondernemer, politicus en bestuurder. "Hij heeft de afgelopen 17 jaar, eerst als raadslid, daarna als voorzitter van de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf en later als voorzitter van de RZO, een cruciale rol gespeeld in de politieke beleidsvorming ten behoeve van het zelfstandig ondernemerschap. De indrukwekkende wijze waarop Jan Lagrand de overgang van de RMK naar de RZO heeft begeleid, heeft ervoor gezorgd dat de RZO in korte tijd zijn onafhankelijke en invloedrijke status heeft weten te bereiken. Daar zijn we trots op," aldus dr. Brigitte van der Burg, directeur van de RZO.

RZO
De Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap is het advies- en kenniscentrum t.b.v. het zelfstandig ondernemerschap. De RZO, ingesteld en gefinancierd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het Hoofdbedrijfschap Ambachten, heeft tot doel bij te dragen aan een krachtig en dynamisch zelfstandig ondernemerschap in Nederland door middel van kennisopbouw, beleidsonderzoek en advisering. De RZO geeft als onafhankelijk orgaan adviezen en richt zich op beleidsvorming in Den Haag en Brussel en op maatschappelijke organisaties.
Kerngebieden van de advisering zijn: arbeid, belastingzaken, ondernemer/ nderneming,onderwijs, sociale zekerheid en administratieve lasten.
---

---
Noot voor de redactie (