Gemeente Arnhem

Ontwikkelingsplan Malburgen in uitvoering In de week van 2 september gaat de eerste schop de grond in voor het ontwikkelingsplan Malburgen. De gemeente start in die week met riool- en herinrichtingswerkzaamheden in Malburgen-Oost. De komende tien jaar staat Malburgen in het teken van opknappen en herinrichten.

Het ontwikkelingsplan voorziet, naast uitbreiding van de woningbouw, in de herinrichting van het gehele openbare gebied in de wijk. Ook rioolvervanging staat voor veel straten op het programma. Stichting Volkshuisvesting Arnhem en de gemeente Arnhem werken samen aan deze grote opknapbeurt.

Herinrichting
De herinrichting van Malburgen-Noordoost (omgeving Heggerankstraat, Ganzerikstraat, Pluimzeggelaan en Venkelstraat) is het eerste project van het ontwikkelingsplan Malburgen dat daadwerkelijk in uitvoering is. Bij de herinrichting wordt de riolering in de meeste straten vervangen en wordt het straatprofiel gedeeltelijk aangepast. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Mourik uit Groot-Ammers en duurt waarschijnlijk tot het eind van het jaar.