Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

Publicatie in het Streekblad op 28 augustus 2002

Ontwerp-vergunningen Wet Milieubeheer

Hertenkamp te Vriescheloo

Informatiebijeenkomst 'Starten eigen bedrijf'

Mededeling voor de landbouw

Bouwen en Wonen

Nieuwe 30km zones

Werkzaamheden Duurzaam Veilig

ONTWERP-VERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, gelet op de

artikel 3.19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht, dat zij voornemens

zijn op de volgende aanvragen van:

* A.Feunekes-Piening, Hoofdweg 59, 9695 NB BLIJHAM voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een loonbedrijf gelegen aan het Oosteinde 51 te Blijham, kadastraal bekend gemeente Wedde, sectie I, nummers 1508 en 1620;

* S.Feiken, Veelerveensterweg 94, 9566 PK VEELERVEEN voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een agrarisch grondbedrijf gelegen aan de Scheidingsweg 16 te Veelerveen, kadastraal bekend gemeente Bellingwolde, sectie O, nummer 35;

* L.J.E. Moed, de Kwekerij 5, 9665 MT OUDE PEKELA voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een loon- en akkerbouwbedrijf gelegen aan de Borgesiusweg 5 te Wedde, kadastraal bekend gemeente Wedde, sectie D, nummer 3608 en 3609;

positief te beschikken onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De ontwerp-beschikkingen, alsmede de aanvragen en andere ter zake zijnde stukken, liggen vanaf 29 augustus tot en met 25 september 2002 op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde ter inzage op de werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

Alleen indien u daarom telefonisch verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken van 13.00 tot 16.00 uur en buiten de kantooruren op donderdag van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage gelegd.

Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk gemotiveerde bedenkingen inbrengen naar aanleiding van de ontwerp-beschikkingen. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Bedenkingen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Voorts kunt u tot en met 11 september 2002 verzoeken om voor het einde van de termijn van ter inzage legging een gedachtewisseling te houden omtrent de ontwerp-beschikking(en). U kunt dan met vertegenwoordigers van de gemeente en/of de vergunningaanvrager(s) van gedachten wisselen. Gedurende de ter inzage termijn kan op de aanvra(a)g(en) een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens kan er over de ontwerp-beschikking(en) van gedachten worden gewisseld en kunnen mondeling gemotiveerde bedenkingen worden ingebracht. Alleen zij die (tijdig) bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking(en) kunnen later beroep instellen bij de Raad van State tegen die beschikking, tenzij men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen of tenzij de besluitvorming straks afwijkt van het voornemen.
HERTENKAMP TE VRIESCHELOO

Onze ezel Joris is niet meer. Dit voorjaar bleek dat Joris zo ziek was, dat het beter was om hem onnodig lijden te besparen. De dierenarts constateerde dat hij teveel eiwitten had gehad. Hierdoor had hij zoveel pijn aan de poten, dat hij niet meer kon staan. Sindsdien is gezocht naar een waardige vervanging. In het hertenkamp hoort in onze ogen een ezel. Wij hebben een nieuw dier gekocht. Om eerdere problemen te voorkomen een ezelin dit keer. Nu maken wij ons echter zorgen dat het nieuwe dier hetzelfde overkomt als Joris. Daarom worden binnenkort bordjes geplaatst waarin u als bezoeker gevraagd wordt de ezelin níet te voeren. Het probleem is, dat ezels geen (eiwit)rijk voedsel mogen hebben. Brood en vergelijkbare voedingsstoffen bevatten teveel voedingsstoffen voor deze dieren.


INFORMATIEBIJEENKOMST
'STARTEN EIGEN BEDRIJF'

Op woensdag 11 september 2002 wordt in het gemeentehuis van de gemeente Vlagtwedde, Dorpsstraat 1 in Sellingen, een informatieavond gehouden over het starten van een eigen bedrijf. De avond is bedoeld voor mensen die er serieus aan denken een eigen bedrijf te beginnen. De organisatie van de avond ligt in de handen van de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde in samenwerking met het Regionaal Ondernemings Instituut (ROI) in het kader van het project 'Ondernemersschap Nieuwe Stijl' (ONS). De avond begint om 19.30 uur. Voor inlichtingen kunt u bellen met dhr E. Perton van de gemeente Bellingwedde, telefoon 0597-537137.

MEDEDELING VOOR DE LANDBOUW

Ingevolge de landelijke regelgeving STORL (Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen) kunnen onder nader te noemen regels de navolgende zaken gratis bij het gemeentelijk KCA-depot worden ingeleverd:

Restanten

Restanten van gewasbeschermingsmiddelen in aangebroken verpakking met een STORL-aanduiding op het etiket.

Verpakkingen

Verpakkingen met een STORL-aanduiding op het etiket met daarop de zin 'Deze verpakking dient, nadat deze volledig is geleegd, te worden ingeleverd bij een KCA-depot. Informeer bij uw gemeente.' De zogenaamde omdozen mogen niet worden ingeleverd.

Onaangebroken verpakkingen

Gewasbeschermingsmiddelen in onaangebroken verpakkingen kunnen (zonder creditering), op grond van de afspraken tussen de overheid en het bedrijfsleven, bij de distributeur van wie het middel is betrokken, worden ingeleverd.

Regels

* Bij de inlevering dient door de aanbieder een formulier te worden ingevuld.

* Het registratienummer waaronder men bij een productschap of Kamer van Koophandel staat geregistreerd dient op het formulier te worden vermeld.

* De aanwijzingen van de depot -houder op de gemeentewerf dienen te worden opgevolgd.

Overige

Alle andere verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen en dergelijke die niet voorzien zijn van de STORL-aanduiding op het etiket, vallen onder de categorie bedrijfsafval. Dit afval dient u aan een inzamelaar voor bedrijfsafval aan te bieden en mag daarom niet bij het huisvuil te worden aangeboden.



BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 9 augustus 2002 en 23 augustus 2002 de volgende bouwaanvragen en meldingen bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Veelerveen, Ruiten A Kanaal W. 1.15, voor het geheel vernieuwen van een schuur.

* Wedde, Hoofdweg 84, voor het veranderen van een woning.
* Wedde, Middenweg 14, voor het gedeeltelijk veranderen / vernieuwen van een woning.

* Wedde, Ossedijk 11, voor het veranderen van een woning.
Melding sloopvoornemen:

* Bellingwolde, Lindenlaan 44, voor het slopen van een plafond.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.
Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

op 21 augustus 2002:

* Bellingwolde, Lindenlaan 44, voor het slopen van een plafond.
* Bellingwolde, Sportweg 84, voor het veranderen van een garage.
* Blijham, Eikenlaan 32, voor het vergroten van een woning.
* Vriescheloo, J. Buiskoolweg 9, voor het vergroten van een ligboxenstal.

* Vriescheloo, 5e Dalweg 1, voor het gedeeltelijk vernieuwen van een woning.

* Vriescheloo, Loosterweg 16, voor het oprichten van een carport.
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.





NIEUWE 30KM-ZONES

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben in haar vergadering van 20 augustus 2002 besloten dat in het kader van Duurzaam Veilig diverse 30km-zones worden gerealiseerd en dat als gevolg hiervan voorrangsregelingen aangepast dienen te worden.
Zij hebben besloten:


1. Tot het instellen van een 30 km zone door het plaatsen van borden E10(A01) en E10(A02) in:

Klein Ulsda
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Ae-Dijk en 't Molenlaantje.

Oudeschans
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Molenweg (van grens bebouwde kom tot aansluiting Voorstraat), 1e Kwartierstraat, 2e Kwartierstraat, Schanspad, Voorstraat (van grens bebouwde kom tot aansluiting Molenweg), Oudeweg, Achterstraat, Bakkersgang, Poortweg, Dijkwal en Uiterdijksweg (van grens bebouwde kom tot brug Oude Westerwoldsche Aa).

Bellingwolde
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Molenlaan (m.u.v. gedeelte naar Kanaaldijk WZ), Westersingel, Eikenlaan, Noorderstraat (van aansluiting Westersingel tot zuidoost zijde aansluiting Oosteringel), Reiderlandstraat, Zuiderstraat, Middensingel, Lindenlaan (van aansluiting Hoofdweg tot zuidoost zijde aansluiting Oostersingel), Oostersingel, Kastanjelaan, Wilgenhof, Beukenlaan, Kerkweg (van aansluiting Hoofdweg tot nabij ingang begraafplaats), Hoofdweg incl. parallelweg (van nabij huisnr. 223 tot nabij huisnr. 243), Oude Lindenlaan (van aansluiting Hoofdweg tot nabij huisnr. 13), Vredeslaan, Koloniesweg (van aansluiting Hoofdweg tot nabij huisnr. 6), Nieuweweg (van aansluiting Hoofdweg tot nabij huisnr. 17), Hoofdweg (van nabij huisnr. 123 tot nabij huisnr. 137), Dorpsplein, Hoofdweg (van nabij huisnr. 66 tot nabij huisnr. 86), Parkweg (van nabij huisnr. 1 tot aansluiting Sportweg), Sportweg (van aansluiting Hoofdweg tot nabij aansluiting Bosweg), Merellaan, Wielewaallaan, Lijsterlaan, Nachtegaallaan, Groene Kruislaan, De Klieve, Gronddiep, Zijldiep, Slengpad, Slengweg, Dijkweg (van nabij aansluiting Vonkslaan tot aansluiting Rhederweg), Leidijksweg (van aansluiting Vonkslaan tot aansluiting Rhederweg), Vonkslaan (van nabij aansluiting 1e Bovenstreeklaan tot aansluiting Dijkweg) en Dwarsweg.

Blijham
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Bovenlanden, Schoolstraat, Schoollaan, Morigerweg (van aansluiting Schoollaan tot nabij huisnr. 1b), Kochspad, Lange Schoor, Korte Schoor, Swikstellen, Kruirad, Veurste Rou, Achterste Rou, De Omloop, Oosterstraat, Markeweg, Kruisstraat, Esweg, Berkenpad, Parklaan, Iepenlaan, Middenweg, Lindenlaan, Beukenlaan, Eikenlaan, Kerklaan, Plantsoenweg, Raadhuisstraat, Verschedijk (van aansluiting Kerklaan tot nabij huisnr. 3), Toegangsweg sportvelden, Hoofdweg (van nabij huisnr. 15 tot nabij huisnr. 25), Hoofdweg (van nabij huisnr. 60 tot nabij huisnr. 76), Hoofdweg (van nabij huisnr. 154 tot nabij huisnr. 174), Lutjeloosterweg (van komgrens tot aansluiting Hoofdweg), Louwdijk (van komgrens tot nabij huisnr. 24) en Morigerweg (van aansluiting Louwdijk ca. 30 m in noordoostelijke richting).

Vriescheloo
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Esdoornweg, Berkenweg, Meidoornweg, Ribesweg, Eikenweg en Koeweg (vanaf nabij huisnr. 12 tot begin fietspad naar Industrieweg).

Veelerveen
, omvattende de volgende wegen en weggedeelten:

Scheidingsweg en Verbindingsweg (van aansluiting Veelerveensterweg tot nabij huisnr. 2).


2. Tot het instellen van een maximum snelheid van 30 km per uur, aangegeven door bord A01, op de parallelweg van de Rhederweg te Bellingwolde;


3. Tot het definitief opheffen van de voorrangsregeling op de volgende locaties (alle te Bellingwolde):
Hoofdweg - Sportweg, Hoofdweg - Dorpsplein, Hoofdweg - Nieuweweg, Hoofdweg - Kerkweg en Hoofdweg - parallelweg Hoofdweg;

Door het intrekken van de aanmerking als voorrangsweg van de Hoofdweg te Bellingwolde (van aansluiting Rhederweg tot aansluiting Wymeersterweg)en tot het instellen van een voorrangsregeling als gevolg van het hierboven genoemde besluit door het vervangen van de aanwezige borden B1 door borden B3, B4 en B5 van de volgende locaties (alle te Bellingwolde):
Hoofdweg - Heemhof, Hoofdweg - 1e Bouwtelaan, Hoofdweg - Meerlaan, Hoofdweg - Tweekarspelenweg, Hoofdweg - Postkantoorlaan, Hoofdweg - Koloniesweg, Hoofdweg - 't Lindenhof, Hoofdweg - Oude Lindenlaan, Hoofdweg - inrit aula, Hoofdweg - voet/fietspad Kerkweg, Hoofdweg - Kastanjelaan, Hoofdweg - 1e Vennenweg, Hoofdweg - Lindenlaan, Hoofdweg - Reiderlandstraat, Hoofdweg - uitrit azc, Hoofdweg - Molenlaan, Hoofdweg - Boslaan en Hoofdweg - Wymeersterweg.


4. Tot het definitief opheffen van de voorrangsregeling op de volgende locaties:
Hoofdweg - Lutjeloosterweg te Blijham door het intrekken van de aanmerking als voorrangsweg van de Hoofdweg te Blijham (vanaf het viaduct in noordelijke richting); Scheidingsweg - Verbindingsweg te Veelerveen door het intrekken van de aanmerking als voorrangsweg van de Verbindingsweg te Veelerveen (van aansluiting Veelerveensterweg tot nabij huisnr. 2).


5. Tot het instellen van een voorrangsregeling middels het aanbrengen van bebording
(B4, B5 en B6) en markering op het wegdek op de volgende locaties (de met een * aangegeven weg krijgt voorrang ten opzichte van de andere genoemde weg):
Kerkweg* - Oostersingel te Bellingwolde, Hoofdweg* - Markeweg te Blijham, Hoofdweg* - Veurste Rou te Blijham, Hoofdweg* - Schoolstraat te Blijham en Bouwteweg* - Bovenlanden te Blijham.


6. Tot het instellen van een voorrangsregeling middels het aanbrengen van markering op het wegdek op de volgende locaties (de met een * aangegeven weg krijgt voorrang ten opzichte van de andere genoemde weg):
Ulsderweg* - Ae-Dijk te Klein Ulsda, Ulsderweg* - 't Molenlaantje te Klein Ulsda, Veelerveensterweg* - uitrit parkeerplaats "De Wenakker" te Veelerveen en Hoofdweg* - zijtak Hoofdweg naar huisnrs. 97 t/m 105 te Blijham.

Bovenvermelde besluit ligt gedurende zes weken na publicatie ter inzage in het gemeentehuis te Wedde op de afdeling Bestuurlijke en Algemene Zaken, bureau Voorlichting, tel. 537125.

WERKZAAMHEDEN DUURZAAM VEILIG

Deze week is/wordt in het kader van Duurzaam Veilig gestart met de uitvoering van civieltechnische werkzaamheden in de gehele gemeente Bellingwedde, met uitzondering van het dorp Wedde (Wedde is reeds als zodanig ingericht). Het werk omvat in grote lijnen het aanbrengen van accentueringen in de wegverhardingen middels het aanbrengen van cirkels in afwijkende kleuren, van verhoogde plateaus ter plaatse van kruisingen en splitsingen en van rode fiets-suggestiestroken op enige weggedeelten. Verder zullen op een aantal kruisingen en splitsingen de voorrangssituaties gewijzigd worden. Tijdens het overgrote deel van de werkzaamheden heeft het verkeer normaal doorgang, soms kan er echter enige hinder en oponthoud plaatsvinden. Bij stremmingen op belangrijke (doorgaande) wegen zal het verkeer zoveel mogelijk worden omgeleid middels borden. Tijdens en na de werkzaamheden zullen 30km-zones en voorrangswijzigingen worden ingesteld, dus het is zaak goed op de verkeersborden te letten. Binnen de 30km-zones zijn alle verharde wegen gelijkwaardig en heeft al het verkeer komende van rechts voorrang. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden ruim voor het einde van dit jaar zijn afgerond. Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer H. Arendshorst van de afdeling Openbare Werken (0597-53 71 90).