ECABO

Officiële start opleiding Beveiliger

Vanmorgen, 26 augustus, zijn op het Baronie College in Breda de eerste twintig aspirant-beveiligers gestart met de nieuwe opleiding Beveiliger (mbo-niveau 2). Daarmee is een belangrijke stap gezet in de vernieuwing van het beveiligingsonderwijs. Ter gelegenheid hiervan overhandigde L. de Bruijn (senioradviseur van ECABO) mede namens de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) een feestelijke taart aan mevrouw E. Bakker (directeur unit Economie van het Baronie College). Een foto is beschikbaar voor de pers. De taart draagt het beeldmerk van het Platform Beveiliging, waarin sociale partners en onderwijsorganisaties samenwerken.

De vernieuwing van het beveiligingsonderwijs - met als motto Investeren in de beveiliging van morgen - is nu in volle gang. Zo heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen onlangs ook zijn goedkeuring gegeven aan de volgende middelbare beroepsopleiding: Coördinator beveiliging (mbo-niveau 3). Daarmee kunnen mbo-instellingen vanaf augustus 2003 mensen gaan opleiden voor leidinggevend werk in de beveiligingsbranche.

Een compleet vernieuwd opleidingenstelsel, met duidelijke doorgroeimogelijkheden en meer aandacht voor praktijkleren, moet zorgen voor verdere kwaliteitsverbetering en een grotere aantrekkingskracht van de beveiligingsbranche. Om de kwaliteit van het praktijkonderwijs te versterken, heeft de branche het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven ECABO gevraagd de leerbedrijven extra te ondersteunen en te begeleiden.


---

----