Productschap Diervoeder
21/08/2002
Eurep-GAP: Borging van voedselveiligheid voor de primaire sector,
---
Naar aanleiding van de vele ontwikkelingen op het gebied van
normstellingen voor borging van voedselveiligheid organiseert DLV
Adviesgroep in samenwerking met het vakblad VMT op vrijdag 11 oktober
2002 in het Spant te Bussum het congres Eurep-GAP; Borging van
voedselveiligheid voor de primaire sector, .
Zowel de overheid als de markt dwingt de primaire producent tot het
nemen van verantwoordelijkheid bij het produceren van een veilig
product. Recente Europese regelgeving (General Food Law) noemt de
boer/tuinder nadrukkelijk als onderdeel van de keten. Onder druk van
consumentenzorgen heeft de markt een aantal jaren geleden het
initiatief genomen in het opstellen van richtlijnen voor de productie
van groenten en fruit. Een groep van Europese retailers heeft
Eurep-GAP ontwikkeld, dat in een paar jaar is uitgegroeid tot een
wereldwijd basisbegrip voor voedselveiligheid in de primaire sector.
De Eurep-supermarkten hebben gezamenlijk besloten dat een systeem om
voedselveiligheid te garanderen geen concurrentiefactor mag zijn, maar
een absolute basisvoorwaarde om te mogen leveren. Naast
geloofwaardigheid richting de consument geeft een productiestandaard
als Eurep-GAP voordelen als internationale toepasbaarheid en
kostenbesparing.
Op 11 oktober krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:
* Wat is Eurep-GAP en wie staan erachter?
* Waar staat Eurep-GAP t.o.v. GFSI en Europese wetgeving?
* Inkoop van primaire grondstoffen: een aantal
levensmiddelenbedrijven geeft aan hoe ze borgen dat hun
plantaardige grondstoffen aan de wet en Eurep-GAP voldoen.
Dagvoorzitter:
Ir. A. van der Linden, manager Kwaliteit en Milieu, The Greenery BV
Sprekers:
* Ir. A. van der Linden, manager Kwaliteit en Milieu, The Greenery
BV
* Dr. S.A. Hertzberger, hoofd kwaliteit, Albert Heijn BV
* Ir. M. Mellema, beleidsmedewerker kwaliteit, Productschap Tuinbouw
* Ir. I.A. Schonherr, senior adviseur, DLV Adviesgroep NV
* Prof. O. van Kooten, Wageningen Universiteit en Researchcentrum
* A.M. Omtzigt, kwaliteitsmanager producttechnische afdeling voor
consumptieaardappelen, Agrico
* W. Vreugdenhil, algemeen directeur, FresQ
Doelgroep:
Functionarissen in de voedingsmiddelenindustrie: directie/management,
bedrijfsleiders, inkopers, kwaliteitsmanagers. Te denken valt ook aan
medewerkers van controle-instellingen en certificatie-instellingen.
Inlichtingen: Keesing Noordervliet BV, Liselore de Boer, tel. 030
6358503, fax 030 6358500, e-mail: l.d.boer@keesing.nl of raadpleeg: de
VMT-website