Gemeente Hoogeveen

21 augustus 2002

* Promotiecampagne Krakeel van start *

* Buitenvaart werkt! *

* Deel Tamboerlaan dicht voor verkeer *

* Raad peilt meningen rond de Mauritshal *
* Afvalwater kan ook te vuil zijn *

* Trouwen op het internet *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Inspraak voorontwerpbestemmingsplan begraafplaats te Fluitenberg *

+ Wet milieubeheer *

+ Onherroepelijk goedgekeurd bestemmingsplan "Partiële herziening van het bestemmingsplan Noordscheschut" *
+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen *

Promotiecampagne Krakeel van start

In wijkcentrum De Magneet in Krakeel gaat vrijdag 23 augustus een promotiecampagne voor deze wijk van start. Wijkbewoonster Joke van Schaik en burgemeester Willem Urlings onthullen samen een nieuw logo. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

De Hoogeveense wijk Krakeel is volop in beweging. Na een lange tijd van voorbereiden wordt de vernieuwing steeds zichtbaarder. In juli 2000 begon de uitvoering van een grootschalige herstructurering van de wijk, eerst door middel van sloop en plannen maken, gevolgd door nieuwbouw, renovatie en herinrichting van straten en groen.

Breed publiek

Tot nu toe was de informatievoorziening vooral naar binnen gericht, op de wijkbewoners. De tijd is rijp om Krakeel bij een breder publiek onder de aandacht te brengen en te laten zien hoe aantrekkelijk de wijk wordt om te wonen.

Website

Een nieuwe huisstijl, nieuwsbrieven, advertentiecampagnes voor de verkoop van woningen en een aparte website (vanaf 23 augustus op het internet) maken onderdeel uit van de promotiecampagne. De campagne is ontwikkeld door het Groningse bedrijf La Compagnie, de website door DIM Media in Hoogeveen.

Vier partners

De herstructurering van Krakeel wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband van vier partners. Dat zijn de Stichting Woonconcept, de gemeente Hoogeveen, de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en het Wijkplatform Krakeel. Het wijkplatform bestaat uit wijkbewoners en vertegenwoordigers van organisaties die in Krakeel werken. Zij adviseren over alle plannen.

Buitenvaart werkt!

Het eerste deel van het nieuwe bedrijventerrein Buitenvaart aan de zuidkant van Hoogeveen wordt volgende week dinsdag officieel opgeleverd. Onder het motto 'Buitenvaart werkt!' viert de gemeente op 27 augustus de oplevering.

De toekomstige ondernemers en andere betrokkenen bij het bedrijventerrein zijn uitgenodigd voor een feestelijk werkontbijt van 8.00 tot 9.30 uur. Gastspreker is drs. E.C. van de Beek, adjunct-directeur van de NOM Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. Burgemeester Urlings zal samen met enkele ondernemers de officiële openingshandeling verrichten. omgeleid. Voor informatie over alle wegwerkzaamheden in Drenthe surf naar www.verkeer.drenthe.nl
Deel Tamboerlaan dicht voor verkeer

Een deel van de Tamboerlaan ter hoogte van de aansluitingen van de Ericalaan en de Albert Steenbergenstraat wordt morgen, donderdag 22 augustus, afgesloten voor alle doorgaande verkeer. De stremming duurt één dag. In dat deel van de Tamboerlaan worden twee verkeersdrempels aangelegd.
Het verkeer wordt omgeleid via de Wolfsbosstraat, Boekweitlaan en de Middenweg. De route is met borden aangegeven.
Basisschool De Schuthoek en 't Kofschip halen vanaf 18.00 uur oud papier op in Schutlanden en Erflanden. Het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken)

Donderdag 22 augustus

Basisscholen 't Rastholt en De Regenboog. U kunt oud papier brengen naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

Basisschool De Krullevaar. De containers staan achter de school in de Rietgans.

Raad peilt meningen rond de Mauritshal

Op 13 juli legde een brand een deel van de Mauritshal in Hoogeveen in de as. Uiteenlopende belangen spelen een rol als het gaat over de toekomst van de Mauritshal en het terrein. Mogelijk komt er een moment waarop de gemeenteraad een politieke afweging van de belangen moet maken. Daarom houden de leden van de raadscommissie Omgeving op dinsdag 27 augustus een hoorzitting. Ze willen de belangen en meningen inventariseren met betrekking tot deze plek. Het is voor het eerst dat de gemeenteraad met een dergelijk initiatief komt. De raad werkt aan een sterkere rol als volksvertegenwoordiger. Vandaar dit initiatief voor een hoorzitting.
van de gemeente Hoogeveen (tel. 291389).
Afvalwater kan ook te vuil zijn

Storingen in rioolgemalen en verstoppingen in rioolaansluitingen komen regelmatig voor. Dat komt door textiel, zoals doekjes en slipjes, die in de toiletafvoer terecht komen en uiteindelijk in de rioolaansluiting of in de waaier van een pomp blijven steken.

Ook vloeibaar vet dat in de gootsteenafvoer en uiteindelijk in het riool of pompput terecht komt is funest. Zelfs overmatig gebruik van wasmiddel levert vervetting op. Een te kwistig gebruik van chloor in bijvoorbeeld het toilet veroorzaakt behoorlijke chloorgasvorming in het rioolstelsel. Al dit soort vervuilingen veroorzaken een behoorlijke overlast. Deze overlast kan beperkt worden door ook met afvalwater in het huishouden zorgvuldig om te gaan.

Trouwen op het internet

Deze week kunt u via het internet twee huwelijken bijwonen.

vrijdag 23 augustus

* 14.30 Jurgen Jeroen Streutker en Wilhelmina van Dijk
zaterdag 31 augustus

* 14.30 Hendrik Mario Benjamins en Marian Astrid Marinus
Om de trouwerijen te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Elim" ten behoeve van het verzoek om vrijstelling van:

* de heer Huisman, voor het uitbreiden van de Garantmarkt aan de Carstensdijk 164 te Elim.

Het verzoek alsmede de bouwaanvraag ligt met ingang van 22 augustus gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Inspraak voorontwerpbestemmingsplan begraafplaats te Fluitenberg

Voor een gebied ten noordoosten van het dorp Fluitenberg is een bestemmingsplan in voorbereiding. Dit bestemmingsplan beoogt de realisatie van een nieuwe algemene begraafplaats. Het plangebied ligt ten westen en ten zuiden van de Fluitenbergseweg 30 en wordt in het oosten begrensd door de ontsluitingsweg (Dooddijk) en het noordelijke bosperceel. In het noorden wordt de grens gevormd door een watergang. De westelijke grens volgt een kavelgrens en de oostrand van de zuidelijke bosperceel. De vergrijzing van Hoogeveen en het feit dat veel graven voor onbepaalde tijd zijn uitgegeven maken het noodzakelijk om op relatief korte termijn een nieuwe begraafplaats te realiseren.

Met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan wordt gelegenheid tot inspraak geboden. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 22 augustus 2002 tot 19 september 2002 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagniehuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze periode kan een ieder zijn/haar zienswijze over het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

Voorts wordt op dinsdag 3 september 2002 om 20.00 uur in het raadhuis te Hoogeveen een inspraakbijeenkomst over het
voorontwerpbestemmingsplan gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kan men zijn/haar mening (zienswijze) mondeling naar voren brengen.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op respectievelijk 26 juli 2002 en

9 augustus 2002 vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvragen van:

* Fokker Special Products B.V., voor het veranderen c.q. de verandering van de werking van een metaal- en kunststofverwerkend bedrijf, gelegen aan de Edisonstraat 1 te Hoogeveen;
* R.B.M. Plastics B.V., voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning van een inrichting voor productie en handel in kunststof leidingsystemen, gelegen aan de Industrieweg 45a te Hoogeveen;

* Maatschap Scheper, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning van een melkrundveehouderijbedrijf, gelegen aan de Gijsselterweg 10 te Fluitenberg.

* De heer H.F. Kramer, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor het wijzigen van het bestaande pluimveebedrijf, gelegen aan Kanaal Westzijde 36 te Tiendeveen.
* De heer B. ten Oever, voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderijbedrijf, gelegen aan de Hendrik Reindersweg 5 te Pesse.

De vermelde besluiten zijn ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpen niet gewijzigd.

Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

De besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 22 augustus 2002 tot en met 3 oktober 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, lid 1, 20.6 en 20.7 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 3 oktober 2002 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:
* Degenen die overeenkomstig de artikelen 3:24 of 3:25 van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.
* De adviseurs die overeenkomstig artikel 3:23 van de Algemene Wet Bestuursrecht advies hebben uitgebracht over het ontwerp-besluit.
* Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.
* Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.

De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Indien de besluiten tevens betrekking hebben op het oprichten of veranderen van een inrichting, dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, dan worden de vergunningen ingevolge het bepaalde in artikel 20.8 van de Wet Milieubeheer niet eerder van kracht dan nadat de betrokken bouwvergunning is verleend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Onherroepelijk goedgekeurd bestemmingsplan "Partiële herziening van het bestemmingsplan Noordscheschut"

Tegen het door Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit van 22 mei 2001, kenmerk RW/A1/2001003784, goedgekeurde bestemmingsplan "Partiële herziening van het bestemmingsplan Noordscheschut" is geen beroep ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De goedkeuring van dit bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden.

Het plangebied betreft een voormalig schoolterrein ten noorden van de Dorstenraai in Noordscheschut, dat in verband met de opheffing van de school beschikbaar is gekomen. Handhaving en herbestemmen van het schoolgebouw was gelet op de aanwezige milieuaspecten in het kader van de Wet Milieubeheer niet mogelijk. Dit plan maakt het mogelijk om op het terrein twee vrijstaande woningen te realiseren, terwijl de voormalige onderwijzerswoning gehandhaafd zal worden en de resterende strook grond gebruikt zal worden voor uitbreiding van het parkeerterrein ten behoeve van de kerk.

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een erker, van Hogendorpstraat 12
* Bouwbedrijf Fieko, wijzigen van de voor- en achtergevel, Zuiderkruis 32

* Eeltjes L.H., verplaatsen van een loods, Boerveldweg 9, Stuifzand
* Hugen D., wijzigen van de voorgevel, Atlaslaan 31
* Grimmius A., bouwen bedrijfswoning met kantoorruimte, Thijs Thalenstraat 7

* Ham G.J., verbouwen boerderij, Wijsterseweg 147, Stuifzand
* Haveman H., bouwen van een tuinhuisje, Slag 1, Nieuweroord
Nader informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

* Wemmenhove-Aluminium-Glas B.V., uitbreiden van een bedrijfshal, Dorpsstraat 74, Pesse

* Jonge de R.P., uitbreiden van een recratiewoning, Meerboomweg 171, Hollandscheveld

* Nijmeijer J.H., uitbreiden van een woning, Schuttevaer 14
* Strijker H., bouwen van een schuur, Beilerstraat 1a, Pesse
Bouwvergunningen met instandhoudingstermijn:

* Snippe J., plaatsen van een salonwagen, Jan Slotswijk 102A, Elim bezwaarschrift indien bij het college van Burgemeester en Wethouders.