Ingezonden persbericht

Persbericht

Houten, 8 augustus 2002

Gemeente: 'zorgvuldigheid betrachten in procedure fort werk aan de korte uitweg'

De gemeente Houten is deze week door de stichting Werk aan de Korte Uitweg 'onbehoorlijk bestuur' verweten. In een persbericht spreekt de stichting van 'ambtelijke traagheid' en 'gebrekkige politieke sturing'. De gemeente Houten wijst deze beschuldigingen met klem van de hand.

Van onbehoorlijk bestuur is absoluut geen sprake, de gemeente heeft zich bij het volgen van procedures aan de regels te houden. Tegen het plan voor een natuurkampeerterrein bij fort Werk aan de Korte Uitweg zijn 80 bezwaren ingediend. Afhandeling hiervan diende uiteraard zorgvuldig te gebeuren, zoals dit van de gemeente mag worden verwacht. De bal ligt nu al enige tijd bij Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht, die een verklaring van geen bezwaar moeten afgeven.

De gemeente Houten is voornemens de camping te vergunnen, maar totdat die vergunning is verstrekt, is exploitatie van een camping strafbaar en kan de politie proces-verbaal opmaken. Bij herhaling is de stichting Werk aan de Korte Uitweg hierop gewezen, meest recent in een schriftelijke waarschuwing.

Ook voor het gebruik van de bomvrije kazerne als theehuis heeft de stichting geen toestemming. Bij besluit van 15 januari 2002 is dit de aanvragers meegedeeld. Het bevreemdt de gemeente in hoge mate dat de stichting zegt op een uitspraak te wachten, die zij al bijna zeven maanden geleden heeft ontvangen.

De gemeente heeft eerder al diverse malen aangegeven te allen tijde bereid te zijn met vertegenwoordigers van stichting Werk aan de Korte Uitweg in gesprek te treden.

(