Ingezonden persbericht



Lubbers & De Jong communicatie-adviesbureau voor alle divisies van Quantum

Amsterdam, 9 juli 2002 -- Lubbers & De Jong zal, naast het verzorgen van de publicrelations-belangen van Quantum NAS en DLT, nu ook de belangen behartigen van de gehele Storage Solution Group. Hiermee is Lubbers & De Jong het eerste aanspreekpunt geworden voor de pers van alle Quantum-divisies in de Benelux.

Quantum is de toonaangevende leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerkdata-opslag. Lubbers & De Jong fungeert als intermediair tussen de pers en de specialisten van Quantum op dit gebied. In het boekjaar dat eindigde in maart 2002, bedroeg de omzet van Quantum's DLTGroup en Storage Solution Group 1,1 miljard dollar.

Storage Solution Group
Tot de Storage Solution Group behoren de Network Attached Storage- en de Data Protection-divisie. Deze divisies zijn eerder dit jaar samengebundeld in de SSG-divisie. Op deze manier kan Quantum haar klanten één complete oplossing bieden voor databeveiliging en netwerkopslag, op niveau van desktop-systemen tot aan oplossingen voor rekencentra.

De Network Attached Storage Division van Quantum (NYSE:DSS) is fabrikant van de Snap Server, die inmiddels is uitgegroeid tot de standaard voor Network Attached Storage-systemen voor werkgroepen. Tot 31 maart 2002 leverde de NAS-divisie wereldwijd meer dan 100.000 Snap Servers. Deze Quantum-divisie is daarmee marktleider op het gebied van NAS-werkgroepsystemen.

Snap Servers kunnen worden ingezet als file-servers in kleine en middelgrote bedrijven en in werkgroepen van grote ondernemingen. Ze zorgen automatisch voor bestandsdeling, als op het netwerk verschillende platforms worden toegepast. De nieuwste NAS-server is de Guardian 14000. Deze NAS-server voor het middensegment biedt een (ongecomprimeerde) opslagcapaciteit van 1,4 terabyte.

Naast NAS-servers biedt de Storage Solutions Group geautomatiseerde DLTtape-bibliotheken. Deze bibliotheken komen tegemoet aan de back-up- en archiveerbehoeften van werkgroepen en afdelingen van middelgrote en grote bedrijven en datacentra. De geautomatiseerde DLTtape-bibliotheken bieden capaciteiten van 1 tot 80 drives en van 16 tot meer dan 1630 cartridges. Nieuwe producten op dit gebied zijn de ATL M2500 modulaire tapebibliotheek en de Quantum SuperLoader (automatische tapelader).

Meer informatie over de SSG-producten en oplossingen zijn te vinden op www.quantum.com.

DLTGroup
Quantum komt tegemoet aan de vraag naar grotere snelheden en opslagcapaciteiten met de Super
DLT 320 tape-drive. Deze SDLTtape-drive heeft een doorvoersnelheid van meer dan 32 MB/s en een capaciteit van 320GB (gecomprimeerd). Momenteel zijn er meer dan 2 miljoen DLTtape-drives en meer dan 80 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLTtape-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata. Meer informatie is te vinden op www.superdlttape.com.

Lubbers & De Jong
Lubbers & De Jong is gevestigd in Amsterdam en is een gespecialiseerd communicatie-adviesbureau met een gedegen kennis van de ICTbranche.

Lubbers & De Jong B.V.
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: info@l-dj.nl

Perscontacten voor Quantum SSG en DLTG:
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl

Contact Quantum:
Marije Stijnen
Storage Solutions Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1256) 84 87 07
marije.stijnen@quantum.com