Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 2 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 2/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Jongen belandt op motorkap
ALMKERK: Op maandagmorgen1 juli 2002, omstreeks 08.55, uur reed een fietser over de Provincialeweg Noord te Almkerk, komende uit de richting Dussen. Het ging hier om een 14 jarige jongen uit Dussen. Bij de rotonde met de Doornseweg kwam uit de richting Nieuwendijk een personenauto, die rotonde opreed. Toen de knul overstak werd hij geschept door de afslaande personenauto en kwam op de motorkap van de auto terecht. De automobilist is hierop gestopt en, nadat bleek dat de jongen verder geen letsel had, heeft hij zijn weg weer vervolgd. Toen de jongen hierna ook verder wilde rijden, bleek hij echter schade aan zijn fiets te hebben. De politie te Woudrichem wil graag in contact te komen met de betrokken automobilist.

Automobilist onder invloed van alcohol
DUSSEN: Op de Provincialeweg onder Dussen controleerde de politie op 2 juli 02, omstreeks 02.15 uur een 35-jarige automobilist afkomstig uit Dussen. Deze man bleek, bij controle op straat, teveel alcohol gedronken te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau voor een nadere blaastest. Aldaar bleek de man een alcoholindicatie van 520 ug/l te hebben. Dit staat gelijk aan ongeveer 1,2 promille. De man kreeg een dagvaarding alsmede een rijverbod van 5 uur opgelegd. Proces-verbaal tegen deze man wordt opgemaakt.

Brandje op binnenvaartschip
WERKENDAM: Op dinsdag 2 juli rukte de brandweer van Werkdam uit voor een brandje op een schip. Aan boord van een binnenvaartschip, dat afgemeerd lag aan de Biesboshaven Noord te Werkendam, was bij reparatiewerkzaamheden brand ontstaan. Door de brandweer werd het brandje geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Brandje in opslagtank
VEEN: Bij sloopwerkzaamheden aan een opslagtank van dierlijke vetten ontstond brand. De tank stond op het terrein van diervoederbedrijf, gevestigd aan de Dr. Tjalmastraat te Veen. Door de brand ontstond er voor de omgeving veel rookoverlast. Door de brandweer werd de brand geblust. Dit gebeurde op dinsdagochtend 2 juli 2002.

Team Loon op Zand:

Auto inbraken
LOON OP ZAND: In de nacht van 2 juli werden is er in te Loon op Zand in 2 personenautos ingebroken. De autos stonden geparkeerd aan de Aldrinstraat. Bij één is het bij een inbraakpoging gebleven. Wel ontstond daarbij de nodige braakschade. Bij de andere auto-inbraak zijn een autoradio en enkele Cds gestolen.

Team Gilze en Rijen:

Bromfietser onder invloed van alcohol
RIJEN: De politie controleerde in de nacht van dinsdag 2 juli 2002 , een 12-tal weggebruikers op het gebruik van alcohol. In de gehele gemeente, Gilze en Rijen werd er gecontroleerd. Bij de controle bleek een bromfietsbestuurder in overtreding in overtreding te zijn. Hij reed op 2 juli 2002, omstreeks 01.25 uur, op de Parallelweg te Rijen. Het ging om een 25-jarige bromfietsbestuurder afkomstig uit Rijen. Op straat bleek dat de man teveel alcohol gedronken te hebben en werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een nadere blaastest. Aldaar bleek dat deze man een alcoholindicatie van 440 ug/l te hebben. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur opgelegd. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidscontroles.
GEM. DRIMMELEN: Tijdens verschillende snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen, werden ongeveer 690 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Hierbij werden 95 overtredingen geconstateerd. De betreffende bestuurders kunnen binnenkort een acceptgirokaart in de brievenbus verwachten. De hoogst gemeten snelheid op de wegen waren een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan bedroeg maar liefst 76 echte kilometers per uur.

Diefstal auto
LAGE ZWALUWE: In de nacht van maandag 01 juli 2002 werd er vanaf een parkeerplaats aan de Nieuwstraat te Lage Zwaluwe een Ford Escort gestolen. Deze auto werd later op de dag aangetroffen te Breda.

Snelheidscontroles.
GEM. DRIMMELEN: Tijdens verschillende snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen, werden ongeveer 690 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Hierbij werden 95 overtredingen geconstateerd. De betreffende bestuurders kunnen binnenkort een acceptgirokaart in de brievenbus verwachten. De hoogst gemeten snelheid op de wegen waren een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan bedroeg maar liefst 76 echte kilometers per uur.

Team Oosterhout:

Aanrijding materieel tussen 3 personenauto's
OOSTERHOUT: Op maandag 01 juli 2002, omstreeks 12.00 uur vond er op de kruising Abdis van Tornstraat, Catharinastraat en de Zandheuvel een aanrijding plaats tussen 3 personenauto's. Een 38-jarige inwoonster van Oosterhout kon de door haar bestuurde personenauto niet op tijd tot stilstand brengen en reed achterop een voor het verkeerslicht staande personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Oosterhout. Door de klap van de aanrijding werd de laatste personenauto met de voorzijde tegen de achterzijde van een voor hem staande personenauto, bestuurd door een 50 jarige inwoner van Oosterhout. Alle drie de voertuigen liepen aanzienlijke materiele schade op.

Ernstig verkeersongeval
OOSTERHOUT: Op maandag 01 juli 2002, vond er omstreeks 21.30 uur op de Bovensteweg-Zuid te Oosterhout een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een personenauto waarbij beide bestuurders gewond zijn geraakt. Een personenauto die werd bestuurd door een 50 jarige bestuurder uit Oosterhout raakte op de Bovensteweg Zuid in de slip en kwam daardoor dwars op de rijbaan te staan. De bestuurder van een bestelbus kon de dwars op de rijbaan staande personenauto niet meer ontwijken en reed frontaal tegen de zijkant van deze personenauto. De bestelbus werd overigens bestuurd door een 32-jarige inwoner uit Oosterhout. Door het ongeval raakten beide bestuurders ernstig gewond. Beiden raakten bekneld en moesten door de gewaarschuwde brandweer uit hun voertuigen worden bevrijd. Ze zijn allebei met diverse verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen te Breda. De rijbaan is tot middernacht in zijn geheel afgesloten geweest voor al het verkeer. De totaal vernielde voertuigen zijn door een takelbedrijf weggesleept. Door de technische verkeersdienst van de politie wordt een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Door toevallig passerende bestuurders werd ter plaatse eerste hulp verleend. Deze hulpverleners werden later voor hun goede inzet en hulpverlening bedankt. Omdat de toedracht van het ongeval nog onduidelijk is worden getuigen gevraagd zich te melden bij de politie.

Inbraak in horecazaak
OOSTERHOUT: Tussen zondag 30-06-2002 en maandag 01-07-2002 is er ingebroken in een horecazaak aan de Klappijstraat te Oosterhout. Er werd een schuifraam aan de voorzijde opengebroken waarna men eenmaal binnengekomen enkele gokkasten open heeft gebroken en de inhoud meenam. Tevens heeft men in dezelfde tijd bij een andere horecazaak in de Klappijstraat geprobeerd in te breken wat niet is gelukt vanwege goed hang en sluitwerk.

Net gekocht en alweer gestolen
OOSTERHOUT: Op dinsdag 2 juli, omstreeks 13.30 uur kwam een 43-jarige toerist uit Indonesië, tijdens het winkelen tot de ontdekking dat zijn tas gestolen was. In de tas zaten enkele cd's en dvd's, die hij even tevoren in dat warenhuis had gekocht. De diefstal vond plaats op de kinderafdeling van het warenhuis, toen de onfortuinlijke toerist zijn tas even naast zich neergezet had.