Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-07-2002
Persberichten district Sittard (HP; 13.30 u) Dinsdag, 2 juli 2002

District Sittard

Geleen, achtervolging met gestolen auto:
Dinsdagmorgen 2 juli 2002 heeft de politie een achtervolging gehad met een gestolen personenauto. De bestuurder daarvan wist uit handen van de politie te blijven. De auto is door de politie leeg aangetroffen en werd veiliggesteld.
In het Duitse Heinsberg werd in de nacht van maandag op dinsdag een blauwe personenauto van het merk BMW type cabiolet ontvreemd. De Duitse politie meldde de diefstal aan de Nederlandse collegas naar welke auto ook in de politieregio Limburg-Zuid uitgekeken werd. Een politiepatrouille zag kort daarna op de Middenweg te Geleen de gestolen auto op de kruising Middenweg / Bergerweg stilstaan voor de verkeerslichten. In de auto was alleen een bestuurder aanwezig. Toen de auto door de politie gecontroleerd ging worden en een stopteken kreeg gaf de bestuurder vol gas en probeerde aan de controle te ontkomen. Via allerlei straten in de omgeving werd de vluchtauto nagereden. Na het oversteken van de Rijksweg Noord reed de bestuurder de Eindstraat in waar voor korte tijd het oogcontact met de vluchtauto verloren werd. In de Eindstraat werd de vluchtauto leeg aangetroffen. De bestuurder was in geen velden of wegen meer te bekennen. Er werd met behulp van een politiehond nog een uitgebreid onderzoek in gesteld maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept naar het politiebureau. Na het instellen van een uitgebreid sporenonderzoek zal de auto, eigendom van een inwoner van het Duitse Selfkant, teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Geleen, snelheidscontroles:
Maandag 1 juli 2002 hebben tussen 09.00 en 16.00 uur in Geleen op drie plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze plaatsen betroffen de Henri Hermanslaan, de Rijksweg Noord en de Augustinusstraat. In het totaal werd de snelheid gemeten van 3020 motorvoertuigen waarvan vastgesteld werd dat 347 bestuurders te hard gereden hadden. De hoogste snelheid die gemeten werd betrof 82 km per uur daar waar maar 50 km per uur gereden mocht worden. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen allen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is maandag 1 juli 2002 in Sittard op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief ontvreemdde maandagavond in een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard zes potten oploskoffie die hij wegstopte in zijn kleding. De diefstal werd echter bemerkt maar de dief wist de winkel te verlaten. Op straat werd hij echter door personeel ter verantwoording geroepen. Hij ging mee terug naar de winkel waar hij de komst van de gewaarschuwde politie afwachtte. Door de politie werd hij meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich op 10 september te verantwoorden bij de Officier van Justitie. De gestolen oploskoffie is inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Sittard, woninginbraak:
Op de zevende etage van een woning gelegen aan de Eisenhouwerstraat te Sittard heeft maandagmiddag 1 juli 2002 een inbraak plaatsgevonden. Een raam van de flatwoning werd ingeslagen waardoor de dief de toegang tot de woning kreeg. De woning werd doorzocht waarbij een breedbeeldtelevisie en een videorecorder werden ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.