Digitale Gemeente Houten

Werk aan de Korte Uitweg doet mee met de Houtense Kunstfietsdagen.

dinsdag 18 juni 2002 - Bron: Stichting Werk aan de Korte Uitweg

In het weekend van 29 en 30 juni 2002 vinden voor de zevende maal de Houtense Kunstfietsdagen plaats. Het fort Werk aan de Korte Uitweg doet voor het derde jaar mee. De samenwerking van het WKU met de Stichting Kunst om de Hoek is inmiddels uitgegroeid tot een vaste traditie.

Dit jaar is het werk te zien (en deels ook te koop) van drie verschillende kunstenaars. In het theehuis en aangrenzend gewelf is werk te zien van de in 1998 overleden expressionist Piet van Deursen. Zijn stijl toont een grote verwantschap met het Vlaamse en Duitse expressionisme.
Zijn schilderijen hebben als kenmerk een krachtige opzet, forse contouren en gestalten, een bijzonder kleurgebruik, emotioneel geladen en confronterend.
Zelf omschreef hij zijn werk als volgt: Ik schilder vanuit een haast existentiële angst, vanuit een diepe betrokkenheid met het menselijk lot. Ook liefde en dood en wat mensen elkaar aandoen..... Zonder figuratie heb ik eigenlijk nooit precies geweten waar ik het over moest hebben.

In de binnenruimte van het fort voorts werk van Machteld Teekens. Zij schrijft gedichten en werkt met boekobjecten. Zij heeft zich voor deze gelegenheid laten inspireren door de omgeving. Ook werkt zij graag met kinderen die ter gelegenheid van de Kunstfietsdagen stempels gaan maken onder haar begeleiding.

Wegens ziekte komt de expositie van het werk van Agnes de Kok te vervallen. In haar plaats exposeert Jeanne Luteijn haar ruimtelijke vormen op het WKU-terrein. In haar werk tracht zij op verschillende manieren tot verinnerlijking te komen: verstilling, inkeer, innerlijke kracht. Zij werkt met diverse materialen, klei, cement, gips, graniet en glas-in-lood.

Tijdens de beide Kunstfietsdagen is het Werk aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42a te Tull en t Waal, geopend voor wandelaar en fietser van 10.00 tot 17.00 uur.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).